ANAF "are nevoie de personal tânăr"

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are nevoie de personal tânăr, în condiţiile în care, în acest moment, doar 15% din total are sub 40 de ani, declară preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş.

Adăugat: 22 Mai 2022
Ultima actualizare:22 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Doar jumătate dintre angajaţii ANAF au atribuţii în inspecţia fiscală sau în colectarea veniturilor la bugetul de stat, atrage atenţia preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş.

El mai spune că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are nevoie de personal tânăr, în condiţiile în care, în acest moment, doar 15% din total are sub 40 de ani.

În plus, este nevoie şi de o pregătire profesională continuă a angajaţilor, dar acestea nu sunt singurele probleme ale Fiscului, spune Lucian Ovidiu Heiuş.

Lucian Ovidiu Heiuş: Am constatat, din păcate, că ANAF-ul a fost în continuare subfinanţat şi aici este o problemă; trebuie să asiguri şi resurse pentru ca să poţi să obţii şi rezultatele pe care le ai. Avem aceleaşi probleme legate de dotarea cu tehnică de calcul, dar care cred că este în toată administraţia din România. ?mi spuneau colegii că cei doi ani de pandemie în care s-a muncit altfel, a dus cumva funcţionarul din ANAF într-o anumită stare, într-o letargie să o numim şi aici trebuie să acţionăm foarte ferm pentru ca oamenii să-şi reintre în activitatea şi în modul de stil dinainte de pandemie.

Lucian Ovidiu Heiuş este convins că, la rectificarea bugetară, ANAF va primi sumele suplimentare de care are nevoie şi apreciază că ar trebui realizată o platformă care să permită vânzarea online a bunurilor sechestrate pentru valorificarea acestora. RADIO ROMANIA ACTUALITAŢI (22 mai, ora 10:00)Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza