Americanii vor un mediu predictibil pentru investiţii în România

Companiile americane sunt interesate să investească în România, dar se aşteaptă să găsească un mediu de afaceri predictibil.

Adăugat: 23 Septembrie 2016
Ultima actualizare:23 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Acesta este mesajul care i-a fost transmis premierului Dacian Cioloş la întâlnirea pe care a avut-o ieri, la New York, cu mai mulţi investitori americani.

Aflat în ultima zi a vizitei în Statele Unite, Dacian Cioloş a spus că este nevoie de noi măsuri care să îmbunătăţească managementul companiilor de stat şi de o mai mare deschidere pe piaţa de capital din ţara noastră.

"Sunt interesaţi de dezvoltarea portofoliului la Bursa din Bucureşti, pentru că sunt gata să investească. Le-am spus că, şi în această direcţie, fără a pierde controlul statului asupra unor companii care sunt importante pentru România, că pregătim şi aici la unele companii o deschidere de capital, tocmai pentru a îmbunătăţi performanţa Bursei de la Bucureşti", a spus premierul român.

Din delegaţia care l-a însoţit pe premier în Statele Unite a făcut parte şi ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

În discuţiile avute cu reprezentanţii americani din Departamentul pentru protecţia mediului, ea a pledat pentru o consolidare a parteneriatului în domeniul managementului ariilor protejate.

"Colegii americani să ne împărtăşească din expertienţa dânşilor în managementul ariilor protejate şi să putem să ne constituim, de la bun început, o instituţie solidă care să aibă grijă de peste cele 1500 de arii protejate pe care le are România şi care acoperă 25% din suprafaţa ţării. Am adoptat în guvern memorandumul prin care declanşăm procedura de stabilire a unui nou parc naţional în Munţii Făgăraş. Eu îmi doresc ca Făgăraşul să devină un fel de Yellowstone al României şi, de ce nu?, poate în viitor va fi infrăţit chiar cu Parcul Yellowstone din SUA. Nimic nu este imposibil dacă muncim cu pasiune şi cu perspeverenţă şi cu profesionalism", a arătat ministrul Mediului.

Cristiana Paşca Palmer, a mai precizat că a fost deja elaborată legislaţia pentru constituirea Agenţiei Naţionale de Arii Protejate, a precizat trimisul RRA, Petruţa Obrejan.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza