Amendament la Codul fiscal: Activitatea independentă nu este activitate salarială

Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a introdus un amendament la proiectul de Cod fiscal, prin care se stabileşte, că o activitate independentă nu mai poate fi considerată activitate salarială.

Adăugat: 14 Mai 2015
Ultima actualizare:14 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu, a precizat că se impunea această clarificare, pentru a nu mai permite organelor fiscale să facă speculaţii asupra activităţii desfăşurate de o persoană fizică autorizată.

"Până acuma, organele fiscale speculau, în momentul în care analizau activitatea independentă, dacă găseau un sigur element specific activităţii salariale, toată activitatea desfăşurată de o persoană fizică autorizată o considera activitate salarială şi o impozita conform regulilor pentru veniturile din salarii. Ne referim la avocaţi, la notari, experţi fiscali, medici, farmacişti, la toţi care desfăşoară activitate independentă. Nu mai poţi, o activitate independentă, să o consideri activitate salarială", a spus Ialomiţianu.

Deputatul PNL îi mai cere premierului  Ponta că "să nu mai facă jonglerii cu legile fiscale".

"Îi solicităm lui Victor Ponta să nu mai facă jonglerii cu legile fiscale şi să creeze un cadrul legal echitabil, predictibil şi nediscriminatoriu, deoarece cei care şi-au plătit obligaţiile fiscale stabilite în mod ilegal de ANAF au făcut eforturi deosebite, chiar apelând la împrumuturi", arată acesta.

Dezbaterile din Comisie, asupra Codului Fiscal, vor continua săptămâna viitoare.

Reamintim, că documentul, elaborat de Guvern, a fost adoptat de Senat cu amendamente, iar votul decizional aparţine Camerei Deputaţilor, menţionează redactorul RRA.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza