Ambasadorul Luminița Odobescu: România trebuie să fie un generator de consens

Ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, a vorbit pentru Radio România Actualități, despre priorităţile României în fruntea preşedinţiei Consiliului UE.

Adăugat: 18 Decembrie 2018
Ultima actualizare:18 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE
trimite pe mail

România va colabora în perioada preşedinţiei rotative la Consiliul Uniunii Europene cu statele membre şi cu Parlamentul European pentru finalizarea cât mai multor dosare aflate pe agenda de lucru, între care Brexit sau Cadrul financiar multianual.

Mandatul de 6 luni, care începe de la 1 ianuarie, va fi unul plin de provocări, afirmă ambasadorul României la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu.

Ţara noastră va trebui să joace un rol de mediator, dar, în acelaşi timp, trebuie să fie şi un generator de consens, mai spune diplomatul român.

Luminiţa Odobescu: România este o ţară pro-europeană. Avem o administraţie pregătită şi bine motivată şi cred că ne putem face datoria, aş spune, chiar la cele mai înalte standarde. Preşedinţia României îşi va axa priorităţile pe agenda care aduce direct beneficii cetăţenilor noştri, cetăţenilor europeni.
Realizator: Luminiţa Odobescu a mai declarat pentru RRA, că pentru ţara noastră, asigurarea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene va permite şi discutarea unor teme de interes, respectiv identificarea unor soluţii europene privind drepturi, obligaţii şi oportunităţi pentru toţi cetăţenii europeni. Motto-ul României este "Coeziunea, o valoare comună europeană"
.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza