Alina Gorghiu a devenit președinte unic al PNL

PNL va avea un președinte unic, în persoana Alinei Gorghiu, după ce Vasile Blaga și-a anunțat demisia din funcția de copreședinte.

Adăugat: 9 Octombrie 2016
Ultima actualizare:9 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, președintele PNL
trimite pe mail

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a validat-o, ieri, pe Alina Gorghiu în funcţia de preşedinte unic al formaţiunii , după demisia lui Vasile Blaga, modificând prin vot statutul partidului.

Totodată, europarlamentarul Daniel Buda a fost împuternicit să semneze listele pentru alegerile parlamentare.

În cadrul reuniunii de ieri, liberalii au prezentat şi proiecte din programul de guvernare pe domenii de activitate.

Alegerile parlamentare reprezintă o provocare pentru PNL, spunea preşedintele formațiunii, Alina Gorghiu.

Ea le-a spus colegilor de partid că trebuie evitate greșelile de la alegerile locale și trebuie recâștigat electoratul din Capitală.

"Știm ce avem de făcut ca să îmbunătățim relația cu cetățeanul bucureștean. Și o vom face. Prin listă, prin mesaje, prin prezență în teren", a spus Alina Gorghiu.

Liberalii au prezentat şi elemente din programul lor de guvernare pe domenii de activitate.

România "are nevoie de o economie liberală"

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a spus că România are nevoie de o economie liberală.

"Noi, liberalii, suntem foarte cunoscuţi pentru faptul că am adoptat de fiecare dată impozite şi taxe mai mici şi avem în vedere să generalizăm cota unică de 16%. Noi vrem libertate economică şi relaxare fiscală. PSD-ul doreşte impozitarea cât mai mare a celor care au iniţiativă şi spirit antreprenorial",  a spus Eugen Nicolăescu.

Critici la PSD

Şi vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a criticat în intervenţia sa politica dusă de PSD şi modul în care acest partid a gestionat problema educaţiei,

"Fiecare cifră ascunde în spate un destin. Avem 700.000 de copii în afara școlii. 32% dintre tineri nu își găsesc un loc de muncă. Analfabetismul funcțional este de 37% din populația României. Un simplu calcul ne arată că din cei 26 de ani, în fruntea Ministerului Educației, PSD s-a aflat 19 ani", a susținut Raluca Turcan.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat că listele PNL partidului pentru alegerile parlamentare vor fi gata în jurul datei de 20 octombrie.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza