Alina Ghorgiu, apel la ministrul de Interne pentru cercetarea prefectului de Botoşani

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a făcut astăzi, la Botoșani, un apel la ministrul de interne Petre Tobă să cerceteze implicare în politică a prefectului Costică Macaleţi.

Adăugat: 25 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: foto arhiva Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Alina Gorghiu a precizat, însă, că PNL nu are o propunere pentru funcția de prefect al județului.

"Vă spun astăzi că sunt extrem de dezamăgită şi cer domnului ministru Tobă să facă o verificare în teren a prefectului de la dumneavoastră din judeţ, domnul Macaleţi. În discuţii cu cetăţeni care nu au legătură cu politica, mi s-a spus că participă la nenumărate activităţi ale PSD, că face discuţii politice cu primari încercând să-i atragă în PSD, că a fost unul dintre cei care a încurajat migraţia politică pe ordonanţa 55 şi, colac peste pupăză, vrea să şi candideze din partea PSD-ului la alegerile locale. Eu vă spun că aşa ceva, în România, este cheia sărăciei şi a insuccesului! Vreau să văd un înalt funcţionar public care să-şi respete funcţia şi să-şi facă aşa cum trebuie datoria. Şi insist pe prefecţii care sunt cu normă întreagă la PSD, pentru că aceştia, teoretic, trebuie să asigure, alături de Autoritatea Electorală Permanentă, alături de Guvern, alegerile locale. Nu poţi să ai sentimentul că sunt alegeri corecte în Botoşani câtă vreme omul ăla este trup şi suflet cu PSD-ul", a declarat Alina Gorghiu.

AUDIO Alina Ghorghiu

La rândul său, prefectul Costică Macaleți a respins acuzațiile Alinei Gorghiu și i-a cerut să demonstreze afirmațiile.

"În primul rând, eu nu am fost la nicio acţiune politică a PSD, ci am participat la o acţiune administrativă, iniţiată de primarul Ovidiu Portariuc. Pe de altă parte, dacă doamna Gorghiu poate să demonstreze că eu am participat la acţiuni politice, nu este cazul ca Guvernul să mă demită din funcţie, pentru că renunţ singur la funcţie", a declarat prefectul Costică Macaleţi.

Reporterul RRA precizează că cei doi copreședintii ai PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga sunt prezenti astăzi, la Botoşani, pentru a lansa candidaţii care aspiră la un mandat de primar atât în municipiile Botoșani și Dorohoi, cât și în orașele şi comunele din judeţul Botoșani.

Pentru funcția de primar al municipiului Botoșani va candida co-presedintele PNL Cătălin Flutur. 

La Ștefănești va candida Florin Buțura, la Flămânzi actualul primar Dan Oloeru, la Bucecea Bogdan Suruciuc iar la Darabani Liviu Hrimiuc.

Și în comunele județului, actualii primari PNL vor candida pentru un nou mandat, precizează corespondenta RRA.


 Autor:
Gina Poenaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza