Alina Ghorghiu: Un guvern liberal, "soluţia pentru dezvoltarea Moldovei"

"Un guvern liberal reprezintă soluţia pentru dezvoltarea Moldovei" - este mesajul transmis la Piatra Neamţ de preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Adăugat: 20 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, preşedinte PNL
trimite pe mail

Ea a atras atenţia că judeţul Neamţ este pe ultimul loc într-un top al salariilor medii, iar aproximativ 70.000 de localnici au plecat să muncească în străinătate.

"Neamţul este judeţul cu cel mai prost raport de persoane plecate în străinătate versus angajaţi. Practic, numărul de angajaţi este aproape egal cu numărul celor care au plecat în străinătate. Administraţia pesedistă din ultimii ani a făcut foarte mult rău şi nu vorbesc despre persoane, ci arăt cu cifre care este realitatea unei administraţii de stânga, în Moldova şi în România - şi o să vă rog pe toţi să vă uitaţi la ce înseamnă Ardealul şi la ce înseamnă o administraţie liberală", a spus preşedintele PNL.

PSD susţine un sistem de taxare corectă

Exploatarea resurselor naturale este una dintre priorităţile cuprinse în programul de guvernare al social-democraţilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îşi doreşte pentru acest sector, un sistem de taxare corectă.

"Gândim un mecanism de taxare sănătos a profiturilor sectorului resurselor naturale şi ca un exemplu, nu vrem ca resursele naturale ale României să plece la export neprelucrate. Totuşi, dacă vor pleca neprelucrate, să fie o taxare serioasă pentru a-i descuraja. Vrem ca tot ceea ce produce România, brut, să fie prelucrat aici. Nu mai vrem ca din România să plece resursele noastre naturale, să fie prelucrate în altă parte, să se întoarcă la noi şi să plătim pe ele mai mult decât am încasat, atunci când au fost scoase din ţara noastră", a spus liderul PSD.

ALDE îl vrea pe Tăriceanu premier

Călin Popescu-Tăriceanu este propunerea de premier din partea ALDE, după alegerile din 11 decembrie.

Decizia a fost luată astăzi de conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, iar copreşedintele Alianţei motivează această hotărâre.

"Am, de partea mea, câteva lucruri pe care vreau să le subliniez. În primul rând, sunt singurul fost prim-ministru care astăzi candidează din nou, din partea unui partid, aspirând la această poziţie. Apoi, evident, este experienţa pe care am dobândit-o. Cred că una din etapele importante pe care le-am parcurs a fost aceea de a conduce eforturile României de aderare la UE. Am reuşit un ritm de creştere care a atins 8,7% din PIB, nivel care n-a mai fost atins până în momentul de faţă", a susţinut fostul premier Tăriceanu.

De menţionat că Tăriceanu este a treia variantă ca premier, după ce PNL şi USR au anunţat că îl susţin pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat la Palatul Victoria, iar Traian Băsescu a anunţat că va cere funcţia de premier dacă PMP va ajunge la guvernare.

Social-democraţii nu doresc să anunţe niciun nume de premier, înainte de alegeri.

Nicuşor Dan: Trebuie să facem curăţenie în ce înseamnă economie

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat la Arad, că România are nevoie de o economie puternică care să aibă un loc determinant pe piaţa globală.

"Motivaţia multora dintre membrii USR este faptul că le e teamă că copiii lor o să plece din ţară, după ce termină şcoala şi există nişte zone în care România poate să conteze în piaţa globală. Trebuie să facem curăţenie în ce înseamnă economie, să facem un spaţiu competitiv, să îl debirocratizăm, să eliminăm din nou factorul politic, să avem licitaţii corecte, să investim acolo unde România are şansa să conteze în economia mondială", susţine Nicuşor Dan.

UDMR oferă Partidului Civic Maghiar locuri eligibile

Conducerea UDMR a decis să ofere două locuri eligibile pe listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, reprezentanţilor Partidului Civic Maghiar.

După cum transmite corespondentul nostru Claudiu Pădurean, anunţul a fost făcut de preşedintele UDMR, Hunor Kelemen.

"Lucrul cel mai important despre care trebuie să vorbim în acest moment este colaborarea noastră cu Partidul Civic Maghiar. Ei au primit două locuri eligibile pe listele noastre. Vor candida pe listele UDMR, e vorba de coaliţie, nu e vorba de alianţă politică. Ei vor intra pe listele noastre.Două locuri eligibile pentru Camera Deputaţilor - acest lucru înseamnă judeţul Covasna şi judeţul Mureş.", a precizat Kelemen Hunor.

Traian Băsescu: De pe urma mea a rămas ceva în Bucureşti, de când am fost primar general

Candidatul PMP, la un fotoliu de senator în Bucureşti, Traian Băsescu, crede că va obţine un rezultat bun în Capitală.

Traian Băsescu a reamintit că în mandatul său de primar general au fost realizate o serie de proiecte.

"De pe urma mea a rămas ceva în Bucureşti, de când am fost primar general. Linia 41 o vedeţi, contorizara la scară de bloc, există; pasajul Basarab pentru care m-am bătut atât, s-a dovedit un proiect viabil. 120 de kilometri de linie de tramvai schimbată. 110 şcoli modernizate pe un credit BEI. Nu mi-este ruşine să candidez la Bucureşti", a afirmat fostul preşedinte al României.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza