Alina Ghorghiu solicită PSD vot la vedere în cazurile Şova şi Vâlcov

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, îi solicită premierului Victor Ponta să ceară parlamentarilor PSD să voteze, la vedere, în favoarea solicitărilor justiţiei în cazul senatorilor Dan Şova şi Darius Vâlcov, la momentul votului în plen.

Adăugat: 23 Martie 2015
Ultima actualizare:23 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Într-o scrisoare deschisă adesată premeirului Victor Ponta, Alina Gorghiu mai cere PSD să nu se mai opună proiectului de lege privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor, aflaţi în urmărire penală.

"Vă solicit, domnule prim-ministru, să cereţi public parlamentarilor dumneavoastră să voteze la vedere în favoarea solicitărilor justiţiei în cazul domnilor Şova şi Vâlcov. De asemenea, solicităm PSD să nu mai blocheze adoptarea proiectului legislativ iniţiat de PNL privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor în cursul urmăririi  penale", cere Alina Ghorghiu în comunicat.

Ghorghiu atrage atenţia asupra faptului că cetăţenii români consideră că parlamentarii sunt mai presus de legi şi că este "regretabil că tocmai cei care sunt chemaţi să dea legi drepte în folosul public sunt percepuţi ca un obstacol în calea statului de drept".

"Parlamentul României nu trebuie să mai fie o piedică în calea funcţionării justiţiei! Parlamentul, ca oponent al Justiţiei, este în mod evident nu doar o temă pe agenda societăţii româneşti, ci şi un subiect care pune România într-o situaţie jenantă în raport cu celelalte democraţii din spaţiul euro-atlantic", susţine liderul PNL în comunicat.

Alina Ghorghiu aminteşte şi de recentele alegeri prezidenţiale, afirmând, în context, că a crezut "că lecţia pe care v-au dat-o românii la alegerile prezidenţiale v-a făcut să renunţaţi la încercarea de a cumpăra şi nu de a convinge, de a mima şi nu de a face".

Copreşedintele liberal reaminteşte,  în scrisoarea adresată premierului, că PNL  a depus, anul trecut, un proiect de lege care prevede aprobarea în 48 de ore, a cererilor de ridicare a imunităţii senatorilor şi deputaţilor, proiect abandonat în Senat.

AICI comunicatul integralAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
23 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza