Alina Ghorghiu: Îmi doresc o Românie dreaptă

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, spunea, la un miting electoral, desfăşurat în Capitală, că liberalii promovează, la aceste alegeri, oameni noi, care nu au mai făcut politică.

Adăugat: 14 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Alina Ghorghiu deschide lista PNL la Senat în judeţul Timiş.

"Îmi doresc o Românie dreaptă, o Românie în care bunicii să-şi poată duce la teatru copiii fără să-şi rupă jumătate de pâine de la gură. Îmi doresc bun simţ şi da îmi doresc să văd că fiecare dintre noi se întreabă astăzi ce poate da României, nu ce dă statul român fiecăruia dintre noi", a spus preşedintele PNL, la mitingul electoral.

Dragnea: PSD prevede majorarea veniturilor pentru personalul medical

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, candidează pentru un nou mandat de deputat de Teleorman.

El spunea că programul de sănătate realizat de PSD prevede majorarea veniturilor pentru personalul medical.

"Vrem ca fiecare tânăr care doreşte să practice medicina în România să ştie că după ce termină facultatea ca medic rezident anul I are 1200 de euro brut fără a se lua în calcul celelalte venituri: din gărzi, tichete de masă, din tichete de vacanţă, din sporuri. Se ajunge până la un medic primar de exemplu gradul V la ATI urgenţă la 3600 de euro. Fac precizarea că impozitul pe venit este zero la toţi medicii din România, indiferent de salariu", a spus Dragnea.

PMP militează pentru noi legi în domeniul sănătăţii

PMP militează pentru adoptarea unei noi legi în domeniul sănătăţii, spunea Traian Băsescu, preşedinte şi candidat al partidului pentru un mandat de senator în Bucureşti.

"Trebuie să ne batem pentru această lege pentru că prin acea lege medicii vor fi în contract cu spitalele, vor fi plătiţi funcţie de valoarea prestaţiei pe care o fac, unul va face o operaţie de apendicită va primi 300 de euro pentru o operaţie, poate altul o operaţie pe cord va primi 3000 de euro pentru o operaţie, dar nu poţi să mai ţii medicii bugetari, bugetari plătiţi cu salariul minim pe economie sau puţin peste", susţine Băsescu.

Tăriceanu: Alegerile parlamentare trebuie să confirme poziţia ALDE ca a treia forţă pe scena politică

Alegerile parlamentare trebuie să confirme poziţia ALDE ca a treia forţă pe scena politică, spunea co-preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a Timişoara.

El a vorbit şi despre un plan de dezvoltare economică:

"Programul nostru se articulează pe ideea creării unui fond de dezvoltare de 100 de miliarde de euro pe următorii cinci ani, care să permită investiţii majore în domeniile-cheie. Aceste fonduri pot să provină din diferite surse, sunt fondurile proprii, de la buget, din privatizări, fonduri atrase, este cheia oricărei reţete de succes de creştere sănătoasă", consideră Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu candidează pe lista ALDE pentru un nou mandat de senator în Bucureşti.

UDMR îşi doreşte un guvern politic

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor speră ca după alegerile din decembrie România să aibă un guvern politic care să poată reprezenta interesele alegătorilor.

"Eu sper că după 11 decembrie vom avea un guvern politic, cu o susţinere clară din parlament şi eu cred că cea mai mare miză în acest moment este să aducem înapoi în parlament deciziile politice, fiindcă altfel e greu să vorbeşti despre stat de drept, despre democraţie parlamentară, despre tot ce ne-am dorit în '90 şi după '90", a afirmat liderul UDMR.

Kelemen Hunor candidează pentru un post de deputat UDMR în judeţul Harghita.

Elena Udrea pledează pentru modificarea legii finanţării partidelor

Elena Udrea candidează ca independent pentru un mandat de deputat în Bucureşti.

Dacă va intra în parlament, ea va pleda pentru modificarea anumitor legi.

"Modificarea legii finanţării partidelor politice, legea lobby-ului,pentru a transparentiza un demers comercial care, spre exemplu, în Statele Unite este perfect legal, la noi este netransparent şi de aici speculaţia aceasta care se face că ar fi penal, modificarea Constituţiei pentru a decide clar care sunt atribuţiile puterilor în stat, pentru că astăzi avem o suprapunere de atribuţii şi o exercitare în afara Constituţiei a unor atribuţii de putere ale unor instituţii", arată Elena Udrea.

Din agenda electorală a zilei

La Lugoj va avea loc evenimentul de lansare a candidaţilor PSD la alegerile parlamentare, iar în mai multe localităţi din Caraş Severin, PSD va organiza mitinguri electorale.

La Alexandria, candidaţii PNL filiala Teleorman vor prezenta cetăţenilor idei din programul de guvernare.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza