Alina Ghorghiu: Autostrada Iaşi-Tg.Mureş este vitală pentru regiunea Moldovei

PNL promite locuri de muncă şi o infrastructură care să lege Moldova de celelalte zone ale ţării.

Adăugat: 21 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:21 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, preşedintele PNL
trimite pe mail

După cum transmite corespondentul nostru Alina Darie, preşedintele PNL, Alina Ghorghiu, a participat la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL din judeţul Vaslui unde a prezentat priorităţile partidului pentru această zonă.

"Sunt proiecte de infrastructură care din păcate stau de atâta vreme anuţate, nu s-au concretizat, e prima dată când se dă drumul în mod real la un asemenea proiect de anvergură. Eu cred cu tărie în aceasta autostradă Iaşi-Tg.Mureş. Este nu doar necesară, este vitală pentru regiunea Moldovei pentru a putea veni şi investitorii aici pentru a se crea locuri de muncă şi pentru a transforma ideea de sărăcie într-o oportunitate de dezvoltare", a spus Ghorghiu.

Programul de guvernare al PSD prevede eliminarea impozitului pe venitul agricol la începutul anului 2018 şi impozitului pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică mai mică de 1.600 cmc.

Social-democraţii îşi propun inclusiv scăderea TVA - a afirmat liderul social-democrat Liviu Dragnea.

"De la1ianuarie 2018 vrem ca TVA să meargă la 18%. Considerăm că revenirea la 19%, adică doar 1%, nu va avea nici un fel de efect. Acele 2%, 18%, pot avea efecte serioase în rata economiei. Pentru vânzarea de locuinţe 0% de la 1 martie 2017, iar pentru publicitate vrem să scădem TVA de la 20% la 9%", a arătat Dragnea.(Reporter: Cătălin Purcaru)

Copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că nici un candidat ALDE pentru noul executiv nu va părăsi partidul după obţinerea unui mandat de parlamentar.

"Vrem să arătăm în acest fel că le cerem colegilor noştri să declare public sub sancţiunea morală până la urmă - nu există un angajament juridic, dar este o sancţiune morală care cred că trebuie să o aibă în vedere şi din i partea cetăţenilor şi din partea noastră - în aşa fel încât să stopăm acest fenomen pentru că am văzut în acest parlament care-şi încheie acum mandatul că s-a întâmplat", a arătat Tăriceanu.(Reporter: Iulia Gherman)

Uniunea Salvaţi România este împotriva oricăror privilegii pentru parlamentari - a declarat la Arad preşedintele USR Nicuşor Dan.

"Fie că vorbin de imunitate, fie că vorbim de pensii speciale o să vedeţi că votul nostru o să fie consecvent împotriva acestor privilegii. Considerăm prioritare pentru România reforma administraţiei publice începând cu cheltuirea banilor publici. Este inadmisibil jaful din banul public pe care-l vedem şi la nivel central şi la nivel local. Estimăm că din achiziţii publice se fură anual în România în jur de 45 de miliarde de euro, bani cu care poţi să faci trei autostrăzi într-un an", a susţinut Nicuşor Dan .(Reporter: Ioan Suciu)

Preşedintele PMP Traian Băsescu atrage atenţia că în 2050 populaţia României va fi de 16,5 milioane de locuitori.Traian Băsescu crede căaceastă scădere va avea un impact negativ asupra dezvoltării României. Din acest motiv trebuie încurajată creşterea natalităţii - este de părereTraian Băsescu.

"Este obligatoriu să ne asumăm programe de dezvoltare a unui sistem de creşe şi grădiniţe în asa fel încât mamele la terminarea concediului să poată să se reintegreze în câmpul muncii. Altfel banii pe care mamele îi primesc pentru creşterea copilului se vor duce pe bone, se vor duce pe alte sisteme în care să asigure supravegherea copilului dar nu se vor duce exact către mamă şi către copil", a explicat Traian Băsescu.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza