Alina Bica, patru ani cu executare

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului în dosarul Romgaz-Interagro.

Adăugat: 30 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ea a fost trimisă în judecată alături de fostul ministru al economiei, Adriean Videanu.

Acesta din urmă a fost achitat pentru acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA în instanţă pe data de 26 februarie 2015.

Procurorii susţin că Alina Bica  l-a ajutat pe Adriean Videanu 'să-şi pună la adăpost' acţiunile pe care acesta le deţinea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuzivă a sechestrului instituit de procurori în dosarul Romgaz.

Potrivit DNA, pe 24 septembrie 2013, procurorul DIICOT Valentin Trif a dispus în dosarul Romgaz sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute de Adriean Videanu până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, inclusiv asupra a 80 de acţiuni deţinute de acesta la SC Titan Mar SA.

În perioada următoare, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reuşit să înstrăineze acţiunile pe care le deţinea la Titan Mar, operaţiune facilitată şi de faptul că, înainte de impunerea sechestrului, fostul ministru al Economiei a făcut demersuri pentru transformarea celor 80 de acţiuni nominative, pe care le deţinea, în acţiuni la purtător, aminteşte Agerpres.

Decizia nu este definitivă.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza