Alina Bica ar putea fi judecată în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri ca fosta şefă a DIICOT Alina Bica să fie judecată în arest la domiciliu, în dosarul privind retrocedarea unui teren din Capitală, cunoscut şi ca dosarul "Bica 1".

Adăugat: 13 Martie 2015
Ultima actualizare:13 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Bica, fost şef al DIICOT
trimite pe mail

Instanţa a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o durată de 30 de zile, informează Agerpres.

Alina Bica nu va ieşi deocamdată din arest, deoarece decizia nu este definitivă.

În plus, ea mai este arestată şi în dosarul "Bica 2", menţionează sursa citată.

Judecătorii i-au impus Alinei Bica mai multe interdicţii: să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; să nu comunice cu restul inculpaţilor din dosar ori cu martorii, direct sau indirect.

În acelaşi dosar sunt judecaţi pentru abuz în serviciu Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a Comisiei Centrale de Despăgubiri, Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan.

Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Aceştia se află în arest la domiciliu.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pe 15 decembrie 2014 în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală, fiind acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârşită ca secretar de stat şi ca reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, precizează Agerpres.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
13 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza