Alimentele, mai ieftine "la raft" cu 12 la sută

Preţul alimentelor la raft va fi cu 12 procente mai mic, după scăderea TVA cu 15 la sută din luna iulie, estimează producătorii, procesatorii şi comercianţii.

Adăugat: 8 Aprilie 2015
Ultima actualizare:8 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii acestora şi cei ai hipermarketurilor au discutat, astăzi, cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care le-a explicat că reducerea TVA se va aplica tuturor produselor alimentare, fie că e vorba de producţie internă sau import, dar şi seminţelor şi furajelor utilizate de fermieri.

Directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, Delia Nica, a explicat de ce nu se va regăsi în preţurile alimentelor din magazine întreaga reducere de 15% a TVA.

"Din calculul matematic nu este 15% şi atunci am ales 12,1% este un procent real. Este important ca lumea să înţeleagă şi dacă face la raft un calcul să vadă de ce nu este anume 15%. Din calculul matematic atât rezultă, 12%", a spus aceasta.

Producătorii şi procesatorii de alimente atrag, însă, atenţia, că deşi reducerea TVA va fi aplicată integral în aria lor de activitate, trebuie urmărit şi în ce măsură această scădere se va regăsi în magazine, ne-a precizat redactorul nostru, Bogdan Isopescu.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Bogdan Isopescu
Adăugat:
8 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza