Alianţa România Dreaptă îşi lansează programul de guvernare "România competitivă"

Programul de guvernare al ARD este construit pe ideea unei creşteri economice sustenabile.

Adăugat: 6 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Mihăiţă. Lansarea candidaţilor ARD la Opera Română
trimite pe mail

Alianţa România Dreaptă îşi lansează  marţi programul de guvernare pentru 2013-2016 în cadrul unei dezbateri la care  participă lideri ai ARD, reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai societăţii civile şi formatori de opinie din zona economico-politică.
    
Şeful de campanie al ARD la parlamentare, Adriean Videanu, a precizat  că titlul programului de guvernare al alianţei de centru-dreapta este "România competitivă", documentul având aproximativ 100 de pagini.

Programul  de guvernare al Alianţei prevede reducerea cotei unice de la 16 la 12 procente şi creşterea salariului minim la 850 de lei, de anul viitor.

Programul mai prevede scăderea graduală a contribuţiei pentru Asigurările Sociale de Stat cu 5 procente până în anul 2015.

Mai puţine taxe

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, a arătat că  ARD propune reducerea numărului de taxe la sub 10, faţă de sute câte se percep de către stat în prezent.

ARD mai propune şi diminuarea costului muncii.

"Noi ne propunem o politică de predictibilitate fiscală ca orice om de afaceri să-şi poată construi planul de afaceri fără să aibă grija că mâine sau în zilele următoare se schimbă regulile fiscale faţă de propriul business. Ne propunem totodată, corelat cu mărirea locurilor de muncă, să scădem gradual CAS în aşa fel încât în 2015 să înregistrăm o scădere de cinci puncte procentuale, diminuând în felul acesta costul muncii care în momentul de faţă în România este de 45%", a susţinut Mihai-Răzvan Ungureanu.

În principiu, programul de guvernare al ARD are în centrul său ideea de creştere economică sustenabilă.

Alianţa România Dreaptă şi-a lansat luni, candidaţii pentru alegerile parlamentare de luna viitoare.

ARD va intra în lupta electorală cu peste 450 de candidaţi, dintre care 400 de la PDL, iar restul de la Forţa Civică şi PNŢCD.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Bogdan Isopescu
Adăugat:
6 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza