Alianţa europensionarilor din România anunţă acţiuni de stradă

Întâlnirea de joi, cu ministrul muncii, Ioan Botiş i-a nemulţumit pe reprezentanţii Alianţei europensionarilor din România, care au anunţat că din iunie, vor declanşa acţiuni de proteste.

Adăugat: 7 Aprilie 2011
Ultima actualizare:7 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii Alianţei europensionarilor din România au ieşit nemulţumiţi de la întâlnirea de joi,  cu ministrul Muncii, Ioan Botiş.Pensionarii au declarat că nu au primit nici o rezolvare la revendicările înaintate şi vor organiza acţiuni de stradă începând cu luna iunie.Ei au mai adăugat că ministrul le-a spus că punctul de pensie nu va ajunge niciodată la 45 la sută din salariul mediu brut pe economie şi că, începând cu 2012, potrivit legislaţiei, acesta se va calcula în raport cu rata inflaţiei la care se adaugă 50 la sută din salariul mediu brut pe economie.
 

 
Ioan Botiş s-a întâlnit cu pensionarii şi săptămâna trecută


Joia trecută,  pensionarii i-au cerut  ministrului, eliminarea coplăţii pentru serviciile medicale şi a contribuţiei de 5,5% la sănătate pentru pensiile de sub 1.500 lei.De asemenea, vârstnicii solicită majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut.   "Punctul de pensie să vină de la 45%. Nu mai avem sănătate. Analize, nu mai avem dreptul. Coplata începe la 1 aprilie. 5,5% le-a oprit fără niciun motiv. Deci, noi nu mai avem de unde să plătim aceşti bani, pentru că foarte mulţi dintre noi, care avem o vechime de 35-40 de ani, avem şapte milioane pensie. Nu mai avem de unde să plătim aceşti bani", a afirmat Toader Cristea, preşedintele Alianţei Europensionarilor din România, Filiala Galaţi.Ministrul muncii, Ioan Botiş a declarat că se va întâlni cu pensionarii săptămâna viitoare pentru a discuta despre problemele pe care le au."Noi nu promitem de obicei decât în limita posibilităţilor şi a ceea ce poate oferi economia României. Va fi o întâlnire săptămâna viitoare, joi, la ora 11.00, la sediul MMFPS, cu cei care protestează la minister şi vom discuta toate revendicările susţinute de participanţi", a declarat Ioan-Nelu Botiş, după ce a discutat cu pensionarii.Ministrul muncii a afirmat că pensionarii au multe probleme care ar trebui rezolvate şi că joia viitoare le va discuta împreună cu aceştia."După întâlnirea de joi vom ieşi cu un comunicat şi vom prezenta problemele dumnealor şi cele care au din partea noastră o poziţie favorabilă, dar şi cele care vor fi rezolvabile în timp. (...) Eu am soluţii globale şi cu siguranţă că intervenţiile mele pe legi sunt soluţii, dar în această situaţie trebuie să discutăm pe fiecare punct revendicat şi acolo unde se poate da o soluţie concretă, coerentă şi legislativă, voi interveni", a  mai adăugat spus ministrul muncii.
 

 

Intâlnirea care a avut loc s-a soldat cu un nou eşec între cele două părţi.

 

"A fost fixată o nouă întâlnire pentru data de joi, 26 mai, ora 11.00, la sediul Ministerului Muncii", a precizat Cristea Toader.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Domenico
Adăugat:
7 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza