Alegerile locale "pot fi organizate în septembrie"

Premierul Ludovic Orban declară că alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie, dacă primul val al pandemiei de coronavirus va trece până la începutul lunii iulie.

Adăugat: 24 Aprilie 2020
Ultima actualizare:24 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, premierul României. Sursa: gov.o
trimite pe mail

În cazul alegerilor parlamentare programate pentru decembrie se poate asigura o prezenţă mare la urne prin introducerea votului prin coresponendenţă sau a votului electronic, inclusiv în ţară.

Invitat la un post de televiziune, şeful executivului a explicat că proiectul şomajului tehnic pentru angajaţii bugetari era greu de aplicat, mai ales în anumite zone, în care ar fi fost afectată lupta împotriva COVID-19.

În consecinţă, acest proiect a căzut în totalitate.

Guvernul a avut ieri şi o şedinţă de lucru în care s-a discutat şi despre obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice închise, după data de 15 mai

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începtul şedinţei de guvern de ieri, că obligativitatea de a purta măşti după 16 mai va genera o cerere foarte mare pe piaţă.

În acest context, el a solicitat Ministerului Economiei să genereze o ofertă la nivelul cererii, astfel încât să nu existe posibilitatea de a se specula un decalaj între cerere şi ofertă.

Premierul a reluat acest subiect în interviul acordat unei televiziuni şi a spus că după 15 mai cetăţenii trebuie să păstreze regulile de distanţare socială şi să poarte măşti în spaţiile închise.

Ludovic Orban: Practic, cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă şi cu alte scopuri decât cu scopurile pentru care s-a permis ieşirea din casă în ordonanţele miltare. Vor rămâne regulile de distanţare fizică, să poarte mască în mijloacele de transport în comun.

Premierul a mai spus că pentru persoanele cu venituri mici se vor găsi soluţii pentru ca acestea să primească gratuit măşti de protecţie.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza