Alegerile din Ucraina au respectat normele internaţionale

Misiunea comună de observator din partea OSCE, Parlamentul European, adunărilor parlamentare ale OSCE, Consiliul Europei şi NATO a salutat în raportul său preliminar modul în care au fost organizate şi s-au desfăşurat alegerile din Ucraina.

Adăugat: 26 Mai 2014
Ultima actualizare:26 Mai 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Alegerile din Ucraina au respectat în mare măsură normele internaţionale, în pofida activităţilor ostile ale separatiştilor din estul ţării, au anunţat observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, OSCE.

Misiunea comună de observator din partea OSCE, Parlamentul European, adunărilor parlamentare ale OSCE, Consiliul Europei şi NATO a salutat în raportul său preliminar modul în care au fost organizate şi s-au desfăşurat alegerile din Ucraina, în pofida condiţiilor de securitate extrem de dificile determinate de tulburările şi violenţele din regiunile de est ale ţării.

Deşi numeroşi cetăţeni din aceste regiuni şi aproape toţi cei din Crimeea care nu se află sub controlul autorităţilor ucrainene nu au putut vota, misiunea internaţională de observatori consideră că prezenţa impresionantă la urne în restul ţării a constituit o puternică ripostă dată celor care au pus în cauză unitatea şi progresul Ucrainei.

După cum a declarat Andreas Gross, şeful Delegaţiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, calitatea extraordinară a alegerilor conferă noului preşedinte ucrainean legitimitatea necesară pentru a iniţia imediat un dialog comprehensiv cu toţi cetăţenii din regiunile de est, pentru a menţine unitatea Ucrainei prin respectarea diversităţii societăţii ucrainene.

Andreas Gross a subliniat de asemenea că nu există o soluţie militară a actualei crize din Ucraina.Autor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza