Alegeri parlamentare 2016. Ştiri electorale

Prima zi de campaniei electorală. În competiţie, s-au înscris aproximativ 6.500 de candidaţi pentru cele 466 de locuri, în Senat şi Camera Deputaţilor.

Adăugat: 11 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Societatea Română de Radiodifuziune va transmite programe speciale rezervate alegerilor pentru noul legislativ, în conformitate cu statutul său de servicuiu public de interes naţional a cărui autonomie este garantată prin Constituţie.

Vor fi difuzate buletine de ştiri electorale, emisiuni de promovare a candidaţilor şi emisiuni de dezbatere electorală la posturile Radio România Actualităţi, reţeaua studiourilor regionale, Radio România "Antena Satelor" şi Radio România Internaţional.   

Agenda electorală

-Astăzi preşedintele Liviu Dragnea se va afla la Turnu Măgurele, în judeţul Teleorman, pentru a prezenta programul de guvernare al partidului.

-Tot în ţară, dar la Timişoara, va merge preşedintele PMP, Traian Băsescu.

-În această după-amiază, în Bucureşti, va avea loc evenimentul de lansare oficială a candidaţilor PNL, la alegerile parlamentare.

Tot în Capitală, co-preşedinţii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin susţin conferinţe de presă.   

Sloganul PNL: "România  înainte!"

Sub sloganul de campanie "România  înainte!", PNL şi-a lansat o parte din candaţii la alegerile din decembrie, în prezenţa premierului Dacian Cioloş.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit despre schimbarea pe care liberalii vor să o aducă în politică. 

"Începem acea revoluţie paşnică a cuvântului dat, a respectului pentru fiecare român, a decenţei faţă de oricine vrea să trăiască şi să respire alături de noi, în ţara aceasta. Este o revoluţie a responsabilităţii, este o revoluţie pe care ne-o dorim cu toţii şi pe care o vom duce înainte cu Dacian Cioloş prim-ministru", a spus Ghorghiu

Alina Gorghiu deschide lista candidaţilor PNL la Senat, în judeţul Timiş, a informat redactorul RRA Andrei Şerban.   

PSD susţinere eliminraea impozitelor pe venit

Creşterea economică, eliminarea impozitelor pe venit pentru o anumită categorie de salariaţi, dar şi pentru unii pensionari sunt obiective din programul de guvenare al PSD - spunea preşedintele formaţiunii Liviu Dragnea. 

"Pentru toţi salariaţii care au un salariu mai mic sau egal cu 2000 de lei brut pe lună, impozitul pe venit scade la zero la sută. Pentru medici, indiferent de salariu, impozitul pe venit scade la zero la sută. De asemenea, pentru toţi IT-ştii, vrem să îi includem şi pe cei care au studii medii, impozitul scade la zero la sută. Pentru  salariaţii români care au salariu peste 2.000 de lei brut pe lună, impozitul pe venit scade de 16%  la 10%", a spus Dragnea. 

Liviu Dragnea candidează pentru un nou mandat de candidat PSD în judeţul Teleorman.

ALDE vine cu cel puţin 11 candidaţi, foşti miniştri

Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinte ALDE şi candidat al partidului pentru un nou mandat de senator în Bucureşti, spunea că ALDE se prezintă la aceste alegeri cu oameni competenţi, cu experienţă politică. 

"Pe listele parlamentare ale ALDE sunt nu mai puţin de 11 oameni care au deţinut funcţii de miniştri în Guvern, şi nu ne e ruşine de ce am făcut, adică, perioada de guvernare 2004 - 2008 a rămas ca o perioadă de referinţă. Atunci au fost majorate ultima dată şi bursele, dar în perioada de guvernare 2004 - 2008 salariile au crescut consistent, pensiile la fel", a amintit Tăriceanu.   A consemnat redactorul RRA Alina Stănuţă.

Traian Băsescu deshide lista candidaţilor PMP la Senat, în Bucureşti

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, este cel care deschide lista de candidaţi ai partidului pentru Senat în Bucureşti.

În noul legislativ, PMP doreşte să promoveze proiecte pe domenii diferite. 

"În această legislatură se va face parlamentul de 300 de parlamentari, că vom revizui Constituţia. Vom putea readuce legea educaţiei la forma iniţială. Să trecem noua lege a sănătăţii. Vom utiliza toţi banii europeni pentru autostrăzi şi pentru infrastructură agricolă. Justiţia trebuie consolidată", a spus Băsescu. Declaraţie consemnat de Nucu Jalea.   

Kelemen Hunor:Programul UDMR, structurat pe patru capitole

UDMR are un program politic de dezvoltare a României axat pe patru capitole importante. 

"Drepturile minorităţilor şi apărarea acestor drepturi, lărgirea acestor drepturi. După care, vom discuta despre problemele sociale, problemele economice, problemele din învăţământ, dezvoltarea infrastructurii. Când vorbim de problemele economice mă refer şi la agricultură, un domniu extrem de important pentru comunităţile noastre, dar extrem de important pentru toată societatea din România", a spus Kelemen Hunor. 

Kelemen Hunor candidează, din nou, pentru un mandat de deputat în judeţul Harghita, aminteşte redactorul RRA Mugur Mihăiţă.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza