Alegeri locale cu peste 1000 de incidente

Cele mai multe sesizări din ziua alegerilor au fost legate de darea sau oferirea de bani şi au fost înregistrate în mediul rural.

Adăugat: 11 Iunie 2012
Ultima actualizare:11 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste 1.200 de incidente electorale au fost sesizate în ziua alegerilor,  dintre care 38% au fost confirmate, a spus purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

De asemenea, au fost întocmite peste 260 de dosare penale, în care sunt cercetate 320 de persoane, iar şase dintre acestea sunt deja reţinute.

În 33 de judeţe au fost înregistrate cele mai puţine dosare penale, însă au existat şi altele în care numărul acestora a fost mare.  

"Cele mai multe dosare au fost înregistrate în judeţele Dâmboviţa - 102, Dolj - 14, Constanţa - 13 şi în municipiul Bucureşti - 27. La alegerile locale din anul 2008 s-au înregistrat la nivel naţional un număr de 968 de infracţiuni prevăzute de legea specială, asta făcând o comparaţie cu cele 61 de infracţiuni care au fost constatate pe parcursul zilei de ieri, deci numărul este mult crescut după alegerile din 2008. De asemenea, au fost înregistrate 1.332 de contravenţii, în comparaţie cu cele 150 care au fost constatate pe parcursul zilei de ieri",a spus Militaru.

Incidentele electorale au fost sesizate atât în mediul rural, cât şi în urban.

Top oraşe cu incidente electorale:

Dâmboviţa -  102 incidente

Bucureşti  - 27 incidente

Dolj - 14 incidente

Constanţa - 13 incidente

14 cazuri de vot multiplu

Potrivit MAI, au fost depistate 14 cazuri de vot multiplu şi 21 de cazuri de vot fără drept.

Cele mai multe sesizări legate de darea sau oferirea de bani au fost înregistrate în mediul rural.

În patru locuri din ţară rezultatul alegerilor este în suspensie.

În Constanţa, la Valul lui Traian, şi la Sascut, în judeţul Bacău, PSD a contestat votul din 10 iunie, iar reclamaţiile sunt acum în analiza BEC.

Contestaţii şi la Sectorul 5 din Capitală, din partea UNPR, şi în comuna ilfoveană Ştefăneştii de Jos, de la Partidul Conservator.

Pe ansamblu însă, potrivit reprezentanţilor Ministerului de Interne, comparativ cu alţi ani, alegerile locale din 10 iunie au fost marcate de mai puţine incidente. Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza