Alegeri locale 2020. Tehnica votării

Duminică 27 septembrie sunteţi aşteptaţi în secţiile de votare între orele 7.00 -21.00.

Adăugat: 18 Septembrie 2020
Ultima actualizare:18 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La alegerile locale din 27 septembrie se aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene.

Cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani inclusiv în ziua votării vor putea să-şi exprime opţiunea electorală în baza unui act de identitate valabil.

Au dreptul de a alege şi cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.

Alegătorii vor putea vota doar la secţia la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu ori reşedinţa. Informaţii privind secţia de votare pot fi găsite online la adresa registrulelectoral.ro.

Votarea se va desfăşura între orele 7:00 - 21:00. Alegătorii care se vor afla în localul secţiei de votare la momentul închiderii urnelor vor putea să-şi exprime dreptul de vot.

În ziua votului autorităţile au impus măsuri speciale de protecţie pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.

Alegătorii vor fi obligaţi să poarte corect masca de protecţie, să păstreze distanţa fizică de minimum un metru şi să îşi dezinfecteze mâinile atât la intrarea cât şi la ieşirea din secţia de votare.

Vor exista echipamente de măsurare a temperaturii, iar în cazul în care o persoană are o temperatură peste 37,3 va putea să voteze într-o cabină special amenajată, care se va dezinfecta după fiecare utilizare.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani sau care suferă de boli cronice vor putea solicita acces prioritar în localul de vot. Urna specială va fi trimisă mai întâi la adresele solicitanţilor care nu se pot deplasa din cauze medicale altele decât COVID-19.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza