ALDE şi-a fixat ca obiectiv de ţară "România, a 7-a putere economică a Europei"

Călin Popescu-Tăriceanu spune că proiectul "România - a 7-a putere economică a Europei" poate fi realizat prin creşterea la 6% din PIB a investiţiilor.

Adăugat: 23 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE
trimite pe mail

Copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, la Bistriţa, că ALDE şi-a fixat ca obiectiv de ţară "România - a 7-a putere economică a Europei".

El spune că acest proiect poate fi realizat prin creşterea la 6% din PIB a investiţiilor.

"În aceste zile am menţionat mereu două cifre care mie mi se par îngrijorătoare. Suntem a 17-a ţară din Europa după mărimea PIB-ului, cu toate că suntem a şaptea ţară ca mărime în temen de populaţie şi suprafaţă, dar, vedeţi, performanţa economică este totuşi slabă, suntem a 17-a ţară şi, din punctul de vedere al puterii de cumpărare, suntem a 27-a ţară. Adică, tradus aşa în cuvinte simple, suntem penultima cea mai săracă ţară din Europa", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Finalizarea autostrăzilor Transilvania Nord şi Transilvania Sud, condiția UDMR de susținere a Guvernului

UDMR este singura formaţiune preocupată cu adevărat de problema construcţiei autostrăzilor,  a declarat Cseke Attila, candidatul Uniunii pentru Senat în judeţul Bihor.

El spune că UDMR a decis şi a inclus în programul electoral faptul că susţinerea activităţii viitorului guvern, indiferent de culoarea politică a acestuia, este strict condiţionată de finalizarea autostrăzilor Transilvania Nord şi Transilvania Sud.

Declaraţia a fost făcută la întâlnirea cu electoratul din localitatea Sâniob, judeţul Bihor,  informează Biroul de Presă al UDMR.

PMP pledează pentru mărirea numărului de parlamentari de diaspora

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, consideră că norma de reprezentare în Parlament a fost modificată de către PSD şi PNL.

El spune că, în loc să fie redus numărul de parlamentari, aşa cum românii au votat la referendumul din 2009, au fost adăugate aproximativ 40 de noi mandate.

Candidatul PMP pentru un nou mandat de deputat susţine, totodată, că norma de reprezentare pentru diaspora ar fi trebuit modificată în raport cu numărul de români stabiliţi în străinătate.

"Norma de reprezentare pentru cetăţenii români de peste hotare este de doi senatori şi patru deputaţi, în condiţiile în care Autoritatea Electorală Permanentă a declarat că peste hotare avem peste 600.000 de cetăţeni cu domiciliu permanent. Plecând de la această evidenţă pe care o are Ministerul de Interne, trebuia să avem cel puţin patru senatori şi opt deputaţi pentru diaspora", a susținut Eugen Tomac.

Programul rutenilor

Candidaţii Uniunii Culturale a Rutenilor din România au prezentat la întâlnirea cu electoratul din judeţul Suceava programul Uniunii pentru următoarea legislatură.

Profesorul Maria Saghin a menţionat că Uniunea va promova în Parlament identitatea rutenilor prin tradiţii, limbă şi cultură şi va colabora cu celelalte etnii în grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor dar şi cu rutenii de pretutindeni, mai ales cu cei din Europa Central-Răsăriteană.

În comunicatul semnat de preşedintele Uniunii, Gheorghe Firţac, se arată că viitorul rutenilor este structural legat de apartenenţa la Uniunea Europeană a tuturor ţărilor unde trăiesc rutenii.

Andronescu: Programele iniţiate de Gabriela Firea, un model de reconciliere socială

Ecaterina Andronescu candidează din partea PSD pentru un nou mandat de senator în Sectorul 6 al Capitalei.

Ea susţine că programele iniţiate de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, reprezintă un model de reconciliere socială şi că programul de guvernare social-democrat se adresează tuturor cetăţenilor.

"O Românie dezbinată nu este o Românie în care cetăţenii ei să fie confortabili. O Românie în care prea mult s-a semănat şi s-a cultivat de-a lungul anilor, neîncrederea şi dezbinarea nu este o Românie pe care cetăţenii români să şi-o dorească. Dacă vom reuşi să facem acest lucru este cel puţin egalul programelor pe care le propune", a susținut Ecaterina Andronescu.

Lista PNL "este sută la sută fără probleme de ordin penal"

Partidul Naţional Liberal Constanţa are pe listele pentru alegerile din 11 decembrie o echipă de profesionişti cu expertiză în domeniul lor de activitate,  a declarat George Niculescu, candidat pentru un mandat la Camera Deputaţilor. 

"Lista PNL este sută la sută fără probleme de ordin penal şi suntem o echipă de profesionişti cu care venim în faţa alegătorilor. Suntem încrezători din mai multe motive: aveam cea mai bună ofertă politică în această campanie electorală şi venim cu cele mai credibile soluţii pentru constănţeni", a declarat George Niculescu.
 Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza