Ajutoare sociale pentru angajaţii cu venituri reduse de la Oltchim

Guvernul a aprobat ajutoare sociale pentru 522 de angajaţi Oltchim al căror venit mediu lunar pe membru de familie este mai mic decât 786 lei.

Adăugat: 10 Octombrie 2012
Ultima actualizare:10 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind acordarea de ajutoare de urgenţă pentru 522 de salariaţi ai combinatului Oltchim, fiecare urmând să primească suma de 1.400 de lei, bani ce vor fi viraţi în două tranşe.

"Guvernul a aprobat o hotărâre de sprijinire a familiilor salariaţilor Oltchim, ca urmare a situaţiei dificile a societăţii, care s-a prelungit din motive neimputabile angajaţilor. Conform acestei hotărâri, un număr de 522 de persoane vor primi ajutoare în sumă totală de 730.800 lei. Suma prevăzută înseamnă 1.400 de lei pe salariat şi va fi acordată în două tranşe", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, după şedinţa Executivului.
    
Pentru a beneficia de sprijinul respectiv, angajaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, şi anume: să aibă un venit mediu lunar pe membru de familie mai mic de 786 de lei, să nu deţină în proprietate clădiri sau spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, nici terenuri cu potenţial productiv, nici utilaje agricole sau de prelucrare a lemnului.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii a precizat că Guvernul va acorda ajutoare sociale la Oltchim doar angajaţilor care încasează mai puţin decât salariul mediu pe economie şi după ce va verifica, cu ajutorul primarilor, veniturile totale ale acestora şi bunurile mobile şi imobile aflate în posesie, precum maşini şi locuinţe.

După finalizarea anchetelor sociale, Executivul va emite o hotărâre pentru acordarea de ajutoare către angajaţii în cazul cărora se va decide că au dreptul la un astfel de ajutor.Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
10 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza