Agenda politică. Președintele Zelenski urmează să se adreseze Parlamentului României

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să aibă, în această seară, o intervenţie video în plenul Parlamentului României.

Adăugat: 4 Aprilie 2022
Ultima actualizare:4 Aprilie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să aibă, în această seară, o intervenţie video în plenul Parlamentului României, aşa cum a făcut-o la începutul agresiunii ruse, în parlamentele mai multor state. Calendarul acestei şedinţe comune va fi stabilit însă în cursul zilei.

În plan intern, coaliţia la putere şi-a propus să definitiveze săptămâna aceasta pachetul de măsuri în sprijinul populaţiei cu venituri reduse.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţa că discuţia ar putea avea loc astăzi.

Măsurile pe care partidele de la guvernare PSD-PNL-UDMR le pregătesc pentru cei cu venituri modeste se referă printre altele la acordarea de vouchere pentru alimentele de bază în valoare de 50 de euro, la fiecare două luni, sau bonuri valorice de 30 de euro pentru elevii din familiile cu venituri reduse, pentru a-şi achiziţiona rechizite, haine şi alimente.

PNL este de acord cu acordarea acestor vouchere şi ar dori chiar dublarea valorii lor.

Potrivit unor surse, o altă măsură care ar putea fi luată vizează creşterea valorii tichetelor de masă, dar şi creserea valorii normei de hrană din spitale.

Premierul Nicolae Ciucă spunea ieri că impactul pachetului de măsuri de ajutor economic este de 3,4% din PIB. Totodată, liderii coaliţiei de guvernare sunt decişi ca în această săptămână să finalizeze legea offshore, cea care deblochează exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Pe de altă parte, potrivit preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, în această seară, în Parlamentul României, ar urma să se adreseze, prin mesaj video, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Decizia urmeaă a fi confirmată şi de birourile permanente reunite, care vor stabili şi calendarul evenimentului.



Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Aprilie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza