Agenda parlamentară a săptămânii

Proiectul legii pensiilor, modificarea legilor justiţiei, dar şi o moţiune simplă la adresa ministrului turismului, sunt repere ale agendei parlamentare din această săptămână.

Adăugat: 3 Decembrie 2018
Ultima actualizare:3 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Creşterea în etape a punctului de pensie în următorii trei ani, reducerea vârstei de pensionare pentru grupele I şi a II-a de muncă şi introducerea masteratului şi doctoratului în stagiul de cotizare sunt câteva dintre prevederile noii legi a pensiilor.

Documentul va intra acum în dezbaterea deputaţilor.

Tot în această săptămână, în plenul Senatului vor ajunge şi cele două ordonanţe 90 şi 92, ce modifică legile justiţiei. În cazul ordonanţei 92, au fost adoptate în comisie şi câteva amendamente, ca de exemplu cel care prevede că vechimea necesară magistraţilor ce doresc să promoveze la Parchetul de pe lângă Instanţa Supremă creşte de la 10 la 15 ani.

Opoziţia a anunţat deja că va ataca cele două documente la Curtea Constituţională.

De asemenea, marţi se aşteaptă un vot şi un raport din partea Comisiei juridice din Senat, cu privire la solicitarea DNA de începe a urmăririi penale în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Şi tot în Camera superioară a Legislativului se va dezbate şi vota moţiunea simplă, depusă de PNL şi USR, împotriva ministrului turismului, Bogdan Trif, considerat nepotrivit pentru acest post şi pentru că a ratat ocazia de a promova România în Anul Centenarului.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza