Agenda parlamentară a săptămânii

Parlamentul are o agendă încărcată săptămâna viitoare.

Adăugat: 11 Februarie 2018
Ultima actualizare:11 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Luni, senatorii şi deputaţii se reunesc în şedinţă comună, unde vor fi prezentate concluziile comisiei de anchetă a alegerilor din 2009.

Tot săptămâna viitoare, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va merge la audieri în comisia pentru apărare din Senat, pe tema activităţii SPP, iar ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, se va întâlni cu senatorii din comisia economică pentru discuţii pe tema revoluţiei fiscale.

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu a fost invitată la Comisia economică din Senat de preşedintele acesteia, liberalul Forin Cîţu.

El susţine că senatorii trebuie să afle care sunt măsurile adoptate de minister cu privire la trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

"Tot acest circ, pe care-l observăm astăzi, cu scăderile de salarii din sectorul bugetar, dar pe lângă sectorul bugetar, există şi sectorul privat, există anteprenorii şi din ce văd eu este că acum Olguţa Vasilescu şi Liviu Dragnea încearcă să îi facă responsabili pe cei din sectorul privat pentru ce se întâmplă în sectorul bugetar sau să creeze de fapt acest antagonsim între sectorul privat şi sectorul bugetar", a spus Florin Cîţu.

Liviu Dragnea, la audieri

Tot la Senat, la Comisia pentru apărare este aşteptat la audieri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a da explicaţii legate de activitatea SPP.

Liderul social-democrat a anunţat deja că se va prezenta la discuţii cu senatorii, dar consideră că înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice activitatea SPP nu poate fi evitată.

"Cred că trebuie făcută o comisie de anchetă parlamentară. Eu cred că nu avem cum sa evităm această comisie de anchetă parlamentară, pentru că încep să apară din ce în ce mai multe lucruri. Deci cred că trebuie să le lămurim, pentru că se pare că acolo sunt lucruri mult mai grave decât bănuiam noi", a susținut Liviu Dragnea.

Raportul Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009

Parlamentarii se vor reuni şi în şedinţă de plen comun pentru a dezbate raportul Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Concluzia raportului este aceea că au fost acţiuni concertate de schimbare a şefilor de rpefecturi şi deconcentrate, cu intenţia de a schimba sau modifica rezultatul votului din 200, dar în lipsa buletinelor de vot se poate doar deduce că au existat acţiuni de influenţare a scrutinului, se mai arată în document.

Au fost audiate peste 40 de persoane, între care Elena Udrea, Gabriel Oprea şi Adriean Videanu.

La comisie a fost chemată de mai multe ori pentru audiere şi şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, însă aceasta a refuzat de fiecare dată invitaţia.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza