Agenda electorală 24 mai

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală din 24 mai 2019.

Adăugat: 24 Mai 2019
Ultima actualizare:24 Mai 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 mai, ora 11:00) - Realizator: Astăzi, în ultima zi de campanie, în capitală, alianţa USR PLUS va organiza un miting electoral în Parcul Izvor. În prima parte a zilei, preşedintele PNL, Ludovic Orban, va susţine o conferinţă de presă, pentru ca după amiază să participe, alături de candidaţi, la aniversarea a 144 de ani de la înfiinţarea partidului. Şi în ţară continuă acţiunile de campanie: candidaţii ALDE ajung la Drăgăneşti Vlaşca, în Teleorman, cei ai Pro România merg la Cluj, iar candidaţii UNPR, la Tulcea şi Galaţi. Gregoriana Tudoran, candidat independent, se află la Iaşi, iar independentul Peter Costea, la Cluj Napoca. Comisarul european Corina Creţu candidează la aceste alegeri pe lista Pro România. La un miting organizat la Ploieşti, ea a amintit că există bani europeni şi trebuie doar accesaţi.
Corina Creţu: Sunt comisar european pentru politică regională, ştiu câte şanse pierdem, câte miliarde de euro pierdem, datorită incompetenţei. Îmi pare rău s-o spun şi-am pornit la drum atât de entuziaşti, în 2015 am semnat cu Guvernul Ponta Programul Operaţional de Infrastructură Mare, pentru Sibiu-Piteşti, pentru Autostrada Moldova, pentru Autostrada Unirii, toate au rămas pe hârtie. Banii aşteaptă să fie accesaţi la Bruxelles, tocmai de aceea vă rugăm să veniţi la vot duminica aceasta.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru Simona Uţă.
*
Realizator: Renate Weber candidează din partea ALDE. Ea spunea, la un miting de campanie, că alegerile din 26 mai sunt cele mai importante din istoria Uniunii Europene.
Renate Weber: Uniunea nu trăieşte un moment foarte simplu acum. Sper din tot sufletul să mai fie viabilă sute de ani de aici încolo, dar n-o să se întâmple acest lucru, fără contribuţia noastră, a tuturor, pentru că există şi un număr de nemulţumiri privind felul în care funcţionează. Dacă n-ar fi fost aşa, cu siguranţă n-ar fi avut votul la referendumul privind Brexitul. O critică constructivă este binevenită, adică, hai să vedem de ce s-a ajuns acolo.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul nostru Mihai Bădescu.
*
Realizator: Candidatul Alianţei USR PLUS, Ramona Strugariu, a declarat, la Piteşti, că prezenţa la vot în 26 mai este o datorie morală:
Ramona Strugariu: Prezenţa la vot pe 26 mai, indiferent dacă plouă, dacă fulgeră, ar trebui să fie cel puţin 80%. Şi nu mai este vorba strict despre un drept pe care l-am dobândit, nu mai este vorba despre faptul că aşa ne dictează nouă conştiinţa, ci este vorba despre o datorie morală pe care o avem cu toţii în acest moment. Şi, dacă nu vom fi prezenţi pe 26 mai la vot şi la toate alegerile care vin, o să ni se ceară parola şi pentru Europa în curând şi o să ni se ceară parola oriunde am vrea să ne simţim acasă. Aşa că vă rog, veniţi la vot pe 26 mai.
Realizator: Declaraţie consemnată de Cristian Matei.
*
Realizator: Pe locul trei pe lista PSD la europarlamentare se află Claudiu Manda. La mitingul organizat la Craiova, el spunea că în judeţ sunt în desfăşurare peste 160 de proiecte, multe cu bani europeni:
Claudiu Manda: Dragi doljeni, avem peste 160 de proiecte de dezvoltare a localităţilor noastre cu bani europeni sau cu bani guvernamentali în derulare, în acest moment. Vorbim de proiecte cu alimentare cu apă, canalizare, şcoli, grădiniţe, drumuri, iluminat public, sedii de primării şi nu ne vom opri aici! Vom continua proiectele pentru dezvoltarea comunităţilor şi localităţilor noastre! Avem un al doilea proiect major şi nu ne vom opri până nu o să îl vedem înfăptuit: drumul expres Craiova - Piteşti.
Realizator: Declaraţie consemnată de Florin Firu, corespondent Radio România.
*
Realizator: Siegfried Mureşan candidează pe lista PNL pentru un nou mandat în Parlamentul European. El a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre un obiectiv important pentru viitorii eurodeputaţi:
Siegfried Mureşan: Vom propune finanţarea cu prioritate a următoarelor mari proiecte de infrastructură în România: autostrada Bucureşti - Sibiu, autostrada Moldovei - Târgu Mureş - Iaşi, autostrada Braşov - Comarnic, drumul expres Craiova - Piteşti, şoseaua de centură a municipiului Bucureşti, extinderea ei în regim de autostradă şi podul peste Dunăre de la Brăila, alt proiect prioritar pe care Partidul Naţional Liberal îşi propune să îl finanţeze cât mai repede din fonduri europene.
Realizator: A consemnat redactorul nostru Petruţa Dinu
*
Realizator: "Turismul trebuie să fie o prioritate, pentru că Europa oferă în acest sens modele de success - spunea, la Sfântu Gheorghe, candidatul UDMR, Iuliu Winkler:
Iuliu Winkler: Prin perspectivă europeană, categoric, turismul trebuie să fie o prioritate şi este o posibilitate de dezvoltare economică deosebită. Europa, de altel, este liderul global în domeniul turismului; toată lumea şi întreg mapamondul, cetăţenii de pe toate continentele, vor să viziteze Europa şi eu cred că o bună parte dintre aceştia o să dorească să cunoască şi frumuseţile Covasnei, ţinutul Trei Scaune şi respectiv Ţinutul Secuiesc.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul Radio România Actualităţi, Oana NegreaAutor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza