Agenda electorală 22 mai

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală din 22 mai 2019.

Adăugat: 22 Mai 2019
Ultima actualizare:22 Mai 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 mai, ora 11:00) - Realizator: Alina Bordeiaşu - Bun găsit! De la această oră, la Sibiu, doi dintre candidaţii Alianţei USR PLUS vor susţine o conferinţă de presă. La Piteşti va ajunge, după amiază, conducerea alianţei, pentru a vorbi cu cetăţenii despre importanţa alegerilor din 26 mai.
Tot la Piteşti, va ajunge şi echipa PRO România.
Liberalii au decis ca, astăzi, să îşi prezinte candidaţii în faţa alegătorilor din Reşiţa.
La Craiova, va fi prezent candidatul PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu.
Iar, la Târgovişte se va afla Norica Nicolai- candidat ALDE.
*
Realizator: "Politica de coeziune este principala politică de investiţii a Uniunii Europene"ť, preciza preşedintele ALDE, Călin Popescu -Tăriceanu, la Satu Mare. De aceea, adăuga el, europarlamentarii ALDE vor susţine aplicarea unei politici unitare de coeziune:
Călin Popescu -Tăriceanu: Nu poate acest proiect să fie de succes decât dacă va fi o Europă care să aibă coeziune. Fondurile de coeziune urmează să înregistreze o diminuare a ponderilor de la 10 la 8%, şi atunci sigur că acesta va fi un alt subiect pentru care colegii mei vor trebui să pledeze, în aşa fel încât să nu existe o Europă cu două viteze: ţările vechi şi dezvoltate, şi ţările noi intrate care au decalaje de dezvoltare faţă de celelalte ţări, pentru că în felul acesta, proiectul UE nu va merge.
Realizator: A consemnat Sergiu Podină.
*
Realizator: Pe 24 mai, Alianţa USR PLUS va organiza un miting electoral, în Parcul Izvor, din Capitală. Preşedintele USR, Dan Barna, spunea că va fi un eveniment diferit de mitingurile clasice organizate, până acum, de partide:
Dan Barna: Facem mitingul la Bucureşti. Va fi în Parcul Izvor. Va fi un miting deosebit de ceea ce înseamnă... va fi un miting în care oamenii sunt invitaţi să vină ca şi la picnic, cu copiii, cu familia. Va fi un miting normal, un miting uman şi un miting civic, exact cum trebuie să fie politica în România, pentru că am ajuns aici pentru că ani de zile am considerat că politica trebuie să o facă ceilalţi. Noi, oamenii decenţi să ne vedem de viaţă, de familie, de serviciu, de vacanţe, de alte lucruri. Şi acum, trebuie să înţelegem că dacă nu facem politică, n-avem nicio şansă.
Realizator: Declaraţie consemnată de Cristiana Sabău.
*
Realizator: La alegerile pentru Parlamentul European, PSD propune candidaţi cu experienţă, cu pregătire, cunoscători ai fenomenului european - declara, la Iaşi, preşedintele social-democrat Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea: PSD are o listă de europarlamentari foarte bună. Sunt oameni care ştiu ce au de făcut, oameni care vorbesc una-două limbi străine, oameni care se pricep la procedurile europene, oameni care au curaj, cărora nu le e ruşine să fie români, cărora nu le e teamă să dea cu pumnul în masă, să se bată pentru ţara lor. Asta nu înseamnă că nu suntem proeuropeni, dar e dreptul nostru de a munci pentru România, de a lupta pentru români, pentru ca fiecare român să aibă o viaţă mai bună.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru Cristina Vartolomei.
*
Realizator: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că, la nivel european, trebuie să existe o lege care să conţină dispoziţii legate de drepturile minorităţilor.
Kelemen Hunor: Noi credem că dacă există la nivel european o reglementare şi România trebuie să respecte folosirea limbii materne, folosirea inscripţiilor bilingve, folosirea dreptului la educaţie. În România nu se aplică lege, nu se aplică aşa cum a dorit legiuitorul, se aplică aşa cum doreşte unul sau altul şi eu cred că din acest punct de vedere există o nesiguranţă, există o incertitudine.
*
Realizator: Preşedintele PRO România, Victor Ponta, care deschide lista partidului la euroalegeri, le-a explicat cetăţenilor, din Bacău, de ce ar trebui să voteze candidaţii acestei formaţiuni.
Victor Ponta: În primul rând, oamenii profesionişti pe care vrem să îi trimitem la Bruxelles nu doar pentru un salariu, aşa, şi pentru viaţă bună, ci chiar să reprezinte România şi să obţină bani şi anume Corina Creţu, Mihai Tudose, Iurie Leancă - care vreau să-i reprezinte pe toţi moldovenii de dincoace şi de dincolo de Prut, că suntem un singur neam. Deci oameni care când merg acolo sunt deja cunoscuţi, au relaţii, ştiu limbi străine, ştiu meserie şi pot să facă ceva bun.
Realizator: Declaraţie consemnată de Gabriel Pop.
*
Realizator: PNL a lansat un site, unde românii pot transmite informaţii cu privire la posibile tentative de fraudare sau boicotare a alegerilor din 26 mai.
Ludovic Orban, preşedintele PNL: oprestefrauda.ro - acesta este numele site-ului în care cerem fiecărui cetăţean care este ameninţat, care află informaţii privitoare la tentativa de boicot sau de fraudare a alegerilor şi a referendumului, să ne transmită informaţiile pentru a le putea face publice şi pentru a putea să reacţionăm în timp util împotriva oricărei tentative de fraudă.
Realizator: Declaraţie consemntă de redactorul nostru, Petruţa Dinu.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza