Agenda electorală 20 mai

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală din 20 mai 2019.

Adăugat: 20 Mai 2019
Ultima actualizare:20 Mai 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 mai, ora 11:00) - "Alegeri europarlamentare 2019. Agenda electorală" - Realizator: Alina Bordeiaşu - Bun găsit! Sunt Alina Bordeiaşu şi vă prezint un grupaj de ştiri electorale. La această oră, în Capitală, este programată Conferinţa "žViitorul Europei"ť, organizată de ALDE, la care participă preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu. Şi tot în Bucureşti, după-amiază, Pro România, partid condus de Victor Ponta, organizează un forum economic. În ţară, la Cluj-Napoca, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi candidatul formaţiunii, Iuliu Winkler, vor susţine, de la ora 14:00 o conferinţă de presă. Iar Traian Băsescu şi Eugen Tomac, din partea PMP, vor ajunge, astăzi, la Chişinău.
*
Realizator: Mircea Hava, edilul din Alba Iulia, candidează pe lista PNL la europarlamentare. Prezent la mitingul organizat în Capitală, Mircea Hava a susţinut că toate investiţiile din Alba-Iulia s-au făcut cu bani europeni.
Mircea Hava: Ca să aducem bani europeni trebuie obligatoriu să avem acolo oameni care să ştie să facă acordul fin între ceea ce vrea Europa şi ceea ce vrem noi, ceea ce este acasă. În 26 - v-o spun, aşa, ca şi în Ardeal - no, hai să mergem să facem ceea ce trebuie şi să îi trimitem acolo unde este locul. În 26, PNL, victorie!
Realizator: A consemnat redactorul RRA Alexandra Cristea.
*
Realizator: Medicul ieşean Tudor Ciuhodaru îşi doreşte un mandat în Parlamentul European şi candidează din partea PSD. El a vorbit despre două proiecte realizate cu bani europeni.
Tudor Ciuhodaru: Proiectul meu de suflet, realizarea Spitalul Regional din Moldova, din Iaşi, a intrat deja în linie dreaptă, merge spre finanţare la Comisia Europeană. Vă daţi seama că depinde de fiecare dintre noi ca aceste lucruri să se concretizeze şi eventual să primim cât mai multe fonduri rambursabile pentru acest proiect. În plus, dezvoltatea centrelor de excelenţă a fost în permanenţă o preocupare pentru mine. Merg în Parlamentul European că român, ca medic, pentru că eu consider că a fi medic înseamnă un pic mai mult decât a trata un pacient, ci a căuta să tratez societatea, /lumea/, Europa, în aşa fel încât fiecare dintre noi să aibă şansa la sănătate.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Gabriel Pop.
*
Realizator: Candidatul care deschide lista PMP este fostul preşedinte Traian Băsescu. În opinia sa, proiectul european are nevoie de relansare şi această idee trebuie susţinută în Parlamentul European.
Traina Băsescu: Uniunea Europeană are nevoie de o relansare a proiectului european, care să permită Uniunii Europene să rămână sau să fie printre jucătorii globali, acolo unde, în momentul de faţă, s-au poziţionat foarte solid trei superputeri - Statele Unite, China şi Federaţia Rusă.
Realizator: Declaraţia a fost făcută la Cluj-Napoca - ne-a informat corespondentul RRA Claudiu Pădurean.
*
Realizator: Dragoş Pîslaru este candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS. El i-a îndemnat pe suceveni să vină la vot pe 26 mai, pentru ca România să rămână în Europa.
Dragoş Pîslaru: Pentru noi, alegerile europarlamentare sunt atât despre faptul că Alianţa 2020 USR-PLUS are cea mai bună listă de candidaţi din perspectiva competenţelor pe politici europene, dar este şi un lucru extraordinar de important pentru a determina orientarea României în perioada următoare. România trebuie să rămână în Europa, o Românie puternică poate să fie doar într-o Europa puternică. Da, dragi români, mergeţi la vot pe 26 mai, ca să rămânem în Europa.
Realizator: A consemnat Mihaela Buculei.
*
Realizator: Europarlamentar cu experienţă, Norica Nicolai îşi doreşte să fie prezentă în continuare în viitorul legislativ şi candidează pe lista ALDE. Aflată în vizită electorală în Cluj-Napoca, ea a vorbit despre importanţa unui studiu realizat în ţările Uniunii Europene.
Norica Nicolai: Acest studiu relevă câteva paradoxuri. Dacă partea estică a Uniunii Europene, statele care au aderat recent rămân în continuare cele mai pro-europene, România este prima cu 70% încredere în Uniunea Europeană, partea vestică începe să obosească în acest proiect.
Realizator: A consemnat Claudiu Pădurean.
*
Realizator: Din postura de candidat independent, Gregoriana Tudoran speră să obţină un mandat în Parlamentul European. Ea luptă pentru realizarea autostrăzii Moldovei, pentru care spune că există bani europeni, dar nu au fost accesaţi.
Gregoriana Tudoran: Sunt voluntar pentru asociaţiile care luptă pentru autostrăzi în România, le reprezint la Bruxelles, şi pentru că ştiu că aceşti bani există la Bruxelles, 85% din finanţarea autostrăzii care ar trebui să lege Moldova de Ardeal, respectiv Iaşi-Târgu Mureş, ceea înseamnă A7, care leagă Moldova şi nordul Moldovei de Bucureşti, la fel cum vrem şi finalizarea lui Sibiu-Piteşti, pentru toate astea există bani europeni.
*
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza