Agenda electorală 16 mai

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală din 16 mai 2019.

Adăugat: 16 Mai 2019
Ultima actualizare:16 Mai 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 mai, ora 11:00) - Realizator: Bun găsit. Sunt Petruţa Dinu. Vă prezint ştiri electorale.
La această ora, echipa Alianţei USR PLUS, condusă de liderul Dan Barna, organizează o conferinţă de presă la Bistriţa, iar deputatul PNL Florin Roman prezintă obiectivele liberalilor presei din Alba Iulia. Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizitează, de la ora 14:00, localitatea Călăraşi, de lăngă Dăbuleni, judetul Dolj. Iar liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se află, în această dimineaţă, în judeţul Satu Mare. Liderii PMP, Traian Basescu şi Eugen Tomac, susţin, de la ora 16:00, o conferinţă de presă la Ploieşti, iar de la ora 18:30 se întâlnesc cu membrii şi simpatizanţii partidului în cadrul unui eveniment electoral organizat la Universitatea de Petrol şi Gaze. Candidatul independent Peter Costea are evenimente electorale în Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Petroşani.
*
Realizator: Eliminarea dublului standard este o temă prioritară pentru candidatul ALDE la euroalegeri, Andrei Gerea:
Andrei Gerea: Avem nevoie de politicieni la Bruxelles capabili să se facă auziţi şi vorbesc de dublu standard aici, nu numai în ceea ce priveşte alimentele care sunt puse pe masa românilor. Dublu standard este şi în domeniul serviciilor, şi în domeniul justiţiei. Vrem să asigurăm pentru oamenii de afaceri, pentru transportatori condiţii egale de muncă, pentru toţi cei care muncesc în străinătate condiţii egală cu ale celor de acolo, ale nativilor.
*
Realizator: Eurodeputatul UDMR, Iuliu Winkler, lansează un îndemn la vot către alegători, cărora le prezintă argumentele care susţin prezenţa ţării noastre în legislativul european:
Iuliu Winkler: Eu cred că datoria noastră de politicieni este aceea de a invita cetăţenii să participe în 26 mai la alegeri, pentru că ei vor lua o decizie politică crucială, dar vor lua şi o decizie economică crucială. Dacă e din 2021 până în '27, plus cei doi ani de execuţie financiară, asta înseamnă că următorul deceniu din punct de vedere al posibilităţilor financiare ale României va fi decis în 26 mai.
*
Realizator: Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu a vorbit, la Constanţa, despre importanţa apartenenţei României la Uniunea Europeană:
Marian-Jean Marinescu: UE până la urmă a adus pacea în Europa. De foarte multă vreme ne asigură un echilibru, o perspectivă de dezvoltare. Este o structură din care trebuie neapărat să facem parte. Este important să mergem la vot, să arătăm că vrem o Europă mai puternică, în care toţi să fie egali şi să meargă în aceeaşi direcţie.
Realizator: Declaraţii consemnate de corespondenţii noştri Oana Negrea şi Sorin Cealera.
*
Realizator: Candidatul Alianţei 2020 USR PLUS, Ştefan Pălărie, susţine atragerea de fonduri pentru a creşte calitatea învăţământului vocaţional, technic şi agricol. De asemenea, el a vorbit la Craiova a despre acordarea de burse de mobilitate pentru organizarea şi realizarea de programe de schimburi pentru liceeni
Ştefan Pălărie: Ne dorim să existe un program de mobilitate chiar mult mai larg. România e nevoie să fie un stat conectat şi pentru acest motiv am propus acest program Erasmus pentru liceeni, în aşa fel încât posibilitatea ca prin bursă de mobilitate, posibilitatea de a călători, de a învăţa şi a studia într-o altă ţară şi apoi să te întorci să se poată face acest lucru inclusiv de la nivelul liceal.
*
Realizator: Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, candidat pentru un mandat de europarlamentar, susţine dezvoltarea centrelor de excelenţă în servicii medicale şi construirea unui spital regional la Iaşi cu bani europeni:
Tudor Ciuhodaru: Proiectul meu de suflet pentru care am ajuns şi în Parlamentul României, şi vorbesc de realizarea spitalului regional din Moldova, din Iaşi, a intrat deja în linie dreaptă. S-au adoptat indicatorii tehnico-economici în şedinţa de guvern şi când mergem spre finanţare la Comisia Europeană depinde de fiecare dintre noi cum aceste lucruri să se concretizeze şi, eventual, să privim cât mai multe fonduri rambursabile pentru acest proiect.
Realizator: Declaraţii consemnate de corespondenţii noştrii Florin Firu şi Gabriel Pop.
*
Realizator: Peter Costea le-a prezentat alegătorilor, din Focşani şi Galaţi, mesajul campaniei sale pentru legislativul european. "Valori înainte de pensii, salarii, autostrăzi şi spitale", mesaj cu tot mai mult o rezonanţă în rândul oamenilor, care nu se mai regăsesc în promisiunile făcute de partidele politice - susţine candidatul independent în comunicatul remis redacţiei.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza