Agenda electorală 13 mai

Alegeri europarlamentare 2019 - Agenda electorală din 13 mai 2019.

Adăugat: 13 Mai 2019
Ultima actualizare:13 Mai 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 mai, ora 11:00) - Realizator: Petruţa Dinu -
*
Realizator: Lideri locali ai Pro România au programate de la această oră o întâlnire cu presa din Cluj-Napoca, iar candidaţi ai Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor îşi prezintă proiectele pentru Bruxelles presei din Constanţa, ora 13:45
*
Realizator: UDMR organizează de la ora 19:00, la Centrul Cultural "Petőfi Sándor" din Bucureşti un eveniment electoral, iar la World Trade Center candidaţi şi lideri ai PNL prezintă de la aceeaşi oră 19:00, programul politic al liberalilor pentru alegerile europarlamentare.
*
Realizator: La evenimentul de lansare a candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare organizat la Galaţi, europarlamentarul Siegfried Mureşan a promis că viitorii eurodeputaţi PNL vor susţine simplificarea regulilor pentru accesarea de fonduri europene.
Siegfried Mureşan: Alegerile europarlamentare de pe 26 mai sunt foarte importante deoarece imediat după alegeri, în Parlamentul European, se vor lua decizii, care vor avea un impact asupra vieţii fiecăruia dintre noi şi de aceea o reprezentare bună a României în Parlamentul European este esenţială. Imediat, după alegerile europarlamentare, Parlamentul European va decide câte fonduri europene va primi România în următorii 7 ani.
*
Realizator: La mitingul organizat de PSD la Galaţi, Carmen Avram, locul doi pe lista de candidaţi, le-a promis celor prezenţi la eveniment că reprezentanţii social-democraţi vor susţine interesele ţării la Bruxelles.
Carmen Avram: Suntem doar o parte din echipa care va pleca în Parlamentul European. Sunt oameni harnici, sunt oameni patrioţi, sunt oameni puternici, aveţi încredere în ei. Vom pleca la Bruxelles ca să aducem mai multe subvenţii la fermieri, mai multe fonduri europene, ca să recâştigăm mândria şi onoarea României şi respectul pentru România. Luaţi acest adevăr şi mergeţi cu el la vot pe 26 mai. Niciunul dintre noi nu vă va dezamăgi!
Realizator: Declaraţii consemnate de corespondenta noastră Maria Măndiţa.
*
Realizator: Candidatul maghiar Oltean Sogor le-a vorbit antreprenorilor din regiunea Ciuc, Judeţul Harghita, despre fenomenul de migraţie al forţei de muncă. Discuţiile au vizat, între altele, asigurarea de condiţii similare de muncă şi standarde de viaţă în România, ca şi în Europa de Vest. Candidatul UDMR a subliniat importanţa participării la urne în 26 mai şi necesitatea de a consolida reprezentanţa maghiară în Parlamentul European - se arată în comunicatul remis presei.
*
Realizator: Candidatul ALDE, Andrei Gerea, a prezentat la Craiova câteva din obiectivele acestei formaţiuni politice pentru Bruxelles.
Andrei Gerea: Noi, ALDE, vrem să eliminăm dubla măsură din tot ceea ce înseamnă relaţie cu Uniunea Europeană, cu partenerii noştri europeni şi nu ne referim doar la calitatea alimentelor pe care noi le punem pe masa copiilor noştri că, în mod evident, ne dorim să avem aceeaşi calitate a alimentelor atât în estul Europei, cât şi în vestul Europei; ne dorim să fie eliminată dubla măsură şi din tratamentul faţă de agricultori. Dorim subvenţii egale pentru cei care muncesc în agricultură.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru Florin Firu.
*
Realizator: Candidatul independent Peter Costea promite că va susţine la Bruxelles situaţia Moldovei şi Transnistriei şi va răspunde astfel îngrijorărilor venite din partea cetăţenilor pe acest subiect. Totodată, el a prezentat alegătorilor din Chişinău, Republica Moldova, o petiţie prin care solicită autorităţilor de la Bucureşti să urgenteze procesul de acordare a cetăţeniei române cetăţenilor moldoveni, se arată în comunicatul primit la redacţie.
*
Realizator: Candidatul Pro România, Corina Creţu, a vorbit la Hunedoara despre cauzele pentru care România nu a intrat în spaţiul Schengen.
Corina Creţu: Parlamentul European, ca şi Comisia consideră că România a îndeplinit toate condiţionalităţile tehnice pentru a intra în spaţiul Schengen. Nu vă ascund faptul că este o problemă politică, iar în ultimul timp nu se mai discută despre acest lucru din lipsa credibilităţii şi a drumului considerat greşit de către Uniunea Europeană. Avem acum această speranţă să intrăm măcar în spaţiul aerian într-un an de zile. Eu vă spun că, dacă nu ar fi existat derapajele din ultimii doi ani, am fi fost acum în spaţiul Schengen.
*
Realizator: Candidatul Alianţei 20202 USR-PLUS la alegerile europarlamentare, Ramona Strugariu, a declarat la Timişoara că va milita în Parlamentul european pentru a aduce România în spaţiul Schengen.
Ramona Strugariu: Principiul nostru în această campanie este că statul de drept nu este negociabil. Mergem în Parlamentul European ca să facem legi care să combată corupţia şi spălarea de bani, mergem în Parlamentul European ca să apărăm libertatea presei, mergem în Parlamentul European ca să aducem România în Schengen şi locul României este în Schengen, mergem în Parlamentul European ca să susţinem Parchetul European şi procurorul european.
Realizator: Acestea au fost ştirile electorale consemnate de corespondenţii noştri.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza