Agenda autorităţilor sanitare din România pe 2018

Rezolvarea problemei medicilor de familie, construirea de noi spitale şi conceperea unor programe naţionale de îmbunătăţire a sistemului medical sunt pe agenda autorităţilor sanitare din România.

Adăugat: 3 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:3 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Producătorii medicamentelor obţinute din sângele uman şi din plasma umană sunt scutiţi temporar, pe o perioadă de până la doi ani, de plata taxei clawback.

Ministerul Sănătăţii a luat această decizie în urma crizei de imunoglobulină.

În primele zile ale acestui an, ministrul aprării, Mihai Fifor, şi conducerea Institutului Cantacuzino vor anunţa măsurile de redresare a Institutului.

Printre altele, se intenţionează mutarea producţiei Institutului Cantacuzino în baza de la Bănseasa cu o investiţie greenfield.

Ministrul susţine că sunt necesare investiţii foarte mari şi în ceea ce priveşte baza institutului din zona Eroilor.

De asemenea, în prima parte a anului 2018, trebuie să fie gata contractul cadru care reglementează decontările seriviciilor medicale către medicii de familie, medicii specialişti, spitale, laboratoare de analize medicale şi alţi furnizori de servicii medicale.

Totodată, Ministerul Sănătăţii va înfiinţa, construi şi reabilita 180 de centre comunitare integrate în zonele defavorizate, prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional.

Tot autorităţile vor selecta consultantul care să realizeze studiile de fezabilitate şi proiectele pentru înfiinţarea a patru centre de mari arşi la Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş.Autor:
Adriana Turea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza