Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale

"Situaţia în România la această oră - o spun cu toată responsabilitatea - este mai bună decât în alte ţări, decât în marile ţări europene".

Adăugat: 9 August 2011
Ultima actualizare:9 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu,  a declarat unui  post privat de televiziune că la ora actuală, situaţia în România este mai bună decât în alte ţări europene.


"Situaţia în România la această oră - o spun cu toată responsabilitatea - este mai bună decât în alte ţări, decât în marile ţări europene. Şi când spun mai bună nu înseamnă că noi suntem mai bogaţi decât ei, nu înseamnă că noi trăim mai bine decât ei". Suntem mai săraci decât ei, trăim foarte prost în această ţară, dar s-au luat nişte amărâte de măsuri care au făcut ca în acest moment România să nu fie într-o situaţie la fel de dramatică cum sunt atâtea ţări din zona euro", a spus Vasilescu, citat de Agerpres.

    
Vasilescu a subliniat  că situaţia pe plan mondial este gravă în condiţiile în care în SUA se poate declanşa în orice moment o nouă recesiune pe fondul crizei care se află încă în plină desfăşurare.


Purtătorul de cuvânt  al guvernatorului BNR  a mai spus că dacă va fi o nouă recesiune aceasta  va fi slabă şi nu va fi  atât de puternică încât să se răspândească în lume.

    
"Situaţia este gravă în felul următor: în primul rând, plecând din SUA, acolo diagnosticul este foarte clar - creşterea economică este anemică şi este oricând un pericol de o nouă recesiune. Este vorba despre recesiune, pentru că criza este continuă, dar în cadrul crizei se poate provoca o nouă recesiune în America. Problema este dacă noua recesiune va fi slabă sau va fi atât de puternică încât să se răspândească în lume. Şi, atunci, normal este că dacă vine o recesiune peste planetă trebuie să vezi ce faci tu. Pentru că dintr-o dată îţi scad comenzile la export. Asta se întâmplă imediat, am văzut deja din experienţă, în patru luni. Comenzile de afară se micşorează şi exporturile încep să gâfâie. Pasul 2 este să vezi ce să faci şi cum să găseşti soluţii pe plan intern ca să acoperi pierderile din export", a explicat Vasilescu , marţi, la Realitatea TV.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza