Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale

Audio "Este imposibil, sub aspect economic şi sub aspect matematic, să punem un semn de egalitate între ieşirea din recesiune şi schimbarea realităţilor în casele oamenilor".

Adăugat: 13 Mai 2011
Ultima actualizare:13 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu, susţine că este nevoie de mai multe confirmări economice pentru ca ieşirea din recesiune să fie resimţită de oameni.


El a precizat pentru Radio România că este important ca şi consumul să crească din nou.   


"Este imposibil, sub aspect economic şi sub aspect matematic, să punem un semn de egalitate între ieşirea din recesiune şi schimbarea realităţilor în casele oamenilor. Ştim că în 2000 am aşteptat vreo 2-3 ani după ieşirea din recesiune până când a început să se simtă un nivel de trai mai înviorat în casele oamenilor, şi asta depinde într-o foarte bună măsură de reluarea trendului pozitiv al consumului. Noi vom avea încă o vreme o curbă negativă a ratei consumului", a estimat Adrian Vasilescu.


Produsul Intern Brut a crescut în primul trimestru din 2011 cu 0,6% faţă de ultimul trimestru al anului trecut, conform estimărilor de tip "semnal" publicate,vineri, de Institutul Naţional de Statistică.


Faţă de perioada similară din 2010, creşterea a fost de 1,6%.


Aceste date confirmă faptul că, din punct de vedere tehnic, economia românească a ieşit din recesiune, evoluţie anticipată atât de autorităţi, cât şi de specialişti.Autor:
Roman Muşat
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza