Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, excluşi din PSD

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat astăzi excluderea din partid a vicepreşedintelui Adrian Ţuţuianu şi a secretarului general Marian Neacşu.

Adăugat: 5 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Adrian Ţuţuianu
trimite pe mail

Decizia de excludere a celor doi social-democraţi s-a bazat pe majoritatea voturilor în Comitetul Executiv Naţional al partidului. 53 de voturi au fost pentru şi nouă împotrivă.

Liderul social-democrat PSD Liviu Dragnea a declarat că înregistrările în care Adrian Ţuţuianu făcea aprecieri la adresa colegilor au supărat mare parte a membrilor de partid şi a menţionat că există informaţii potrivit cărora cei doi lideri propuşi pentru excludere au invitat parlamentari PSD să voteze în favoarea unei eventuale moţiuni de cenzură lansate de opoziţie.

Liviu Dragnea: Mulţi colegi parlamentari şi preşedinţi de organizaţii ne-au tot spus în ultimele săptămâni că sunt chemaţi parlamentari să adere la un proiect, nu au înţeles foarte bine care este proiectul, iar în ultimele zile au apărut, din partea opoziţiei, oameni care au spus că există o negociere între dl Neacşu şi lideri ai opoziţiei, care au fost asiguraţi că vor avea un număr suficient de voturi de la PSD pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE.

Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu au susţinut că această decizie este o execuţie publică şi că o vor contesta la forumurile statutare din partid, Comisia de Etică şi Congresul.

Conform statutului PSD, excluderea unui membru este propusă de Comitetul Executiv Naţional, dar validată de Congres.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza