Adrian Năstase, urmărit penal

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală faţă de fostul premier Adrian Năstase pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Adăugat: 27 Martie 2013
Ultima actualizare:27 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală împotriva fostului premier Adrian Năstase pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

"În continuarea cercetărilor în cauza constituită ca urmare a disjungerii din dosarul privind tentativa de sinucidere a numitului Năstase Adrian, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 279 alin. 1 Cod penal", se precizează într-un comunicat al Parchetului General.

Acest dosar a fost separat de cel deschis după tentativa sa de suicid din vara anului trecut, când magistraţii Instanţei Supreme l-au condamnat la doi ani de închisoare.

Anchetatorii au găsit atunci, la domiciliul lui din strada Zambaccian, peste 300 de cartuşe de calibru 38 special, deţinute fără drept, în plus faţă de cele 50 de bucăţi menţionate în permisul de port armă.

Lor li se adaugă alte 40 de cartuşe de calibru diferit, de asemenea, deţinute fără autorizaţie.

Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat săptămâna trecută din Penitenciarul Jilava, după ce a executat nouă luni din cei doi ani de închisoare la care era condamnat.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
27 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza