Administraţia Prezidenţială: Ponta fuge de responsabilitate în cazul CFR Marfă

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea afirmă că Victor Ponta nu cunoaşte legislaţia şi atribuţiile CSAT, care nu are comptenţe în avizarea unor contracte de privatizare.

Adăugat: 24 Iulie 2013
Ultima actualizare:24 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale, Bogdan Oprea, susţine că avizarea contractului de privatizare a CFR Marfă de către CSAT ar fi o ilegalitate şi îl acuză pe premierul Victor Ponta că încearcă să fugă de responsabilitate în acest caz.

Oprea afirmă că Victor Ponta nu cunoaşte legislaţia şi atribuţiile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care nu are comptenţe în avizarea unor contracte comerciale sau contracte de privatizare.

Bogdan Oprea a mai precizat pentru Radio România Actualităţi că obligaţia legală privind contractul de privatizare a companiei CFR Marfă revine exclusiv Guvernului şi Comisiei de privatizare din Ministerul Transporturilor.

În consecinţă, mai spune purtătorul de cuvânt al preşedintelui, premierul nu ar trebui să aştepte avizul CSAT, pentru că Traian Băsescu nu va accepta să încalce legea.

PDL îi solicită premierului să-şi asume privatizarea CFR Marfă, în perioada sa de interimat la Ministerul Transporturilor.

Într-un comunicat dat publicităţii, democrat-liberalii apreciază că deciziile Executivului de a trimite CSAT spre avizare hotărarea de guvern privind contractul de privatizare a companiei şi introducerea condiţieiprivind avizul Consiliului Concurenţei reprezintă dovezi clare ale faptului că Victor Ponta nu doreşte să-şi asume direct această privatizare.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza