Acordul dintre România și FMI, analizat la București

Actualul acord de împrumut preventiv cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană se încheie în toamnă. România urmează să decidă dacă va continua colaborarea cu FMI.

Adăugat: 4 Februarie 2015
Ultima actualizare:4 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Felul în care va continua colaborarea României cu finanţatorii internaţionali ar urma să se decidă spre sfârşitul acestei săptămâni.

Actualul acord de împrumut preventiv cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană se încheie în toamnă, iar în prezent experţii financiari ai celor trei instituţii sunt la Bucureşti în misiune de evaluare până pe 10 februarie.

"Întâlnirea, probabil cea mai importantă, cu toţi miniştrii şi momentul în care vom încerca să ajungem la un consens va fi vineri, probabil vineri seara sau sâmbătă dimineaţa vom şti dacă avem sau nu în continuare un acord, în condiţiile bineînţeles pe care o să le agreăm împreună", a spus ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov.

La începutul şedinţei de guvern de astăzi, premierul Victor Ponta le-a solicitat miniştrilor să fie pregătiţi pentru discuţiile tehnice, conform evoluţiei din ultima perioadă.

El a arătat că s-a îmbunătăţit managementul companiilor cu capital de stat, restanţele la plată ale Statului, aşa numitele arierate s-au redus, iar acolo unde există întârzieri sau probleme speciale trebuie luate decizii până luni.

Un punct sensibil al discuţiilor se anunţă însă măsurile preconizate de autorităţi în sprijinul persoanelor cu împrumuturi în franci elveţieni.

Experţii financiari şi-au exprimat încă dinainte de sosirea la Bucureşti îngrijorarea cu privire la proiectele privind insolvenţa persoanelor fizice şi conversia creditelor la cursul istoric al valutelor.Autor:
Dana Dumăscu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
4 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza