Accidente în lanţ pe Autostrăzile A1 şi A2

Doi oameni au fost răniţi într-un accident în lanţ produs pe Autostrada A1. Totodată, 15 autoturisme au fost implicate într-un alt accident în lanţ pe A2.

Adăugat: 25 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Zece autovehicule - opt autoturisme şi două TIR-uri - au fost implicate într-un accident în lanţ produs pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti.

Doi oameni au fost răniţi şi preluaţi de echipajele SMURD.

Accidentul s-a produs la Kilometrul 52 al autostrăzii pe sensul de mers Bucureşti-Piteşti.

"Mai multe maşini au fost implicate sâmbătă într-un carambol pe A1, după ce un TIR condus de un cetăţean turc nu a adaptat viteza la condiţiile meteo, două peroane fiind rănite şi alte trei suferind atacuri de panică", a declarat Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

El a spus că 15 maşini, dintre care două TIR-uri şi alte 13 autoturisme, au fost implicate în evenimentul rutier.

Tot sâmbătă, mai mult de 12 maşini s-au ciocnit pe A2, între Constanţa şi Bucureşti, din cauza viscolului.

Pe de altă parte, o autospecială pentru victime multiple a fost trimisă de către ISU Bucureşti pentru a transporta către Capitală câteva persoane ce se aflau blocate tot pe A2, la Km 25.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti Daniel Vasile, cinci persoane au vrut să plece iar alţi 10 şoferi nu au vrut să-şi părăsească autoturismele.

"Cu toate că aceste condiţii meteo sunt neprielnice, efectiv aceste persoane s-au aventurat la drum. Au mers pe principiul 'lasă că merge şi aşa'. Iată că s-a arătat că nu este chiar aşa. În primul rând condiţiile meteo, poate nu neapărat zăpada, cât vântul şi vizibilitatea redusă, au generat aceste evenimente rutiere. Primul a fost pe la km 70 pe A2 în sensul Constanţa - Bucureşti, unde un microbuz pur şi simplu nu a mai văzut drumul şi a ajuns undeva în şanţ. O persoană a fost rănită. Acesta ar fi fost un accident minor, dar cum sunt românii care trebuie să vadă ce se întâmplă la faţa locului, şoferii au frânat pentru a vedea şi ei ce se întâmplă acolo. Bineînţeles că cei care au venit din spate s-au lovit de maşinile din faţă pentru că nu au mai avut timp să frâneze, în condiţii de carosabil alunecos, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri. În acest carambol au fost implicate 20 de autoturisme. În acest moment autostrada A2 este închisă, iar acolo au rămas doar maşinile care au fost implicate în accident şi care sunt luate acum cu platforme şi duse în parcări", a declarat pentru Agerpres, comisarul-şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

Toate cele trei autostrăzi din sudul ţării au fost închise din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse.

Totodată, nu se circulă pe 14 drumuri naţionale şi 12  judeţene.

ANM a emis un nou Cod Portocaliu de viscol pentru 18 judeţe din sudul ţării şi Capitala, valabil până duminică seara.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza