Abonamentele elevilor care fac naveta, decontate de autoritățile locale

Operatorii de transport vor avea obligaţia să emită abonamente pentru transportul elevilor, abonamente ce vor fi decontate integral din bugetul autorităţilor publice locale, a decis Guvernul.

Adăugat: 12 Octombrie 2016
Ultima actualizare:12 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Executivul a eliminat, în ședința de guvern, plafonarea sumelor decontate din abonamentele de transport rutier ale elevilor care fac naveta, ca măsură de reducere a abandonului şcolar.

Primăriile vor suporta integral costurile abonamentelor, a anunţat purtătorul de cuvânt al executivului, Liviu Iolu.

"În anul şcolar 2015-2016 peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri, unul din 5 elevi, aşadar. Potrivit actului normativ operatorii de transport vor avea obligaţia să emită abonamente pentru transportul elevilor, abonamente ce vor fi decontate integral din bugetul autorităţilor publice locale pentru distanţe de până la 50 de kilometri", a spus Liviu Iolu.

Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră, adoptată de Guvern

Guvernul a mai adoptat în şedinţa de azi Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră şi Planul de măsuri aferent, care să ducă până în 2020 la reducerea semnificativă a numărului de decese şi de răniţi grav în urma accidentelor auto.

Printr-o serie de sarcini ce le vor reveni instituţiilor cu atribuţii în domeniu, dar şi prin campanii de educare şi conştientizare, autorităţile îşi propun ca în următorii 3 ani numărul victimelor să ajungă la jumătate faţă de nivelul anului 2010, obiectiv asumat la nivel european.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza