A început sesiunea de iarnă a Consiliului Europei. Vezi temele de interes

Ştirea zilei de la Strasbourg unde a început sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei este că deputaţii europeni nu s-au putut mobiliza pentru a insera în agendă o dezbatere asupra funcţionării instituţiilor democratice din Turcia.

Adăugat: 23 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei s-a reunit de astăzi în şedinţă la Strasbourg.

Sesiunea de iarnă este dominată de libertatea presei, jurnalismul on-line, dar şi de situaţia din Siria.

Ştirea zilei de aici de la Strasbourg unde a început sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei este că deputaţii europeni nu s-au putut mobiliza pentru a insera în agendă o dezbatere asupra funcţionării instituţiilor democratice din Turcia, deşi motive ar fi existat. Nu este însă de mirare.

De mai bine de un an, Turcia a devenit contributor principal, unul dintre cei şase mari, a impus turca între limbile de lucru, iar lobby-ul Ankarei este extrem de puternic.

Aşa că dezbaterea de urgenţă va fi probabil consacrată Siriei, un subiect convenabil pentru toată lumea.

Subiecte interesante ale acestei sesiuni rămân cele care vizează libertatea presei şi siguranţa jurnaliştilor, politica europeană de vecinătate care va fi prezentată de comisarul Johannes Hahn şi desigur în ceea ce ne priveşte, discursul de miercuri al preşedintelui României, Klaus Iohannis, în plenul Adunării va reprezenta capul de afiş al acestei săptămâni.Autor:
Dan Preda
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza