A început campania electorală pentru alegerile parlamentare

A început campania electorală pentru alegerile parlamentare în România. Candidații trebuie să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Adăugat: 6 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În România începe astăzi campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

În contextul pandemiei de coronavirus candidații trebuie să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Reporterul nostru Andrei Șerban ne spune ce formațiuni politice vor intra în cursa electorală:" Pentru cele 329 de mandate de deputați și 136 de mandate de senatori s-au înscris în competiția electorală PMP, PNL, PSD, PRO România, UDMR, iar USR este în alianță cu PLUS.

Şi minoritățile naționale vor candida pentru Camera Deputaților, deoarece fiecăreia i s-a acordat câte un loc de deputat.

Printre partidele neparlamentare care vor participa la campania electorală se numără Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Verde, Partidul Ecologist Român și Partidul România Mare.

La Camera Deputaților și la Senat şi-au înscris candidaturile şi independenţi.

Alegătorii vor vota liste de partid, iar senatorii și deputații se vor alege potrivit principiului reprezentării proporționale.

Campanie electorală a început astăzi de la ora 7:00 și se va încheia sâmbătă, 5 decembrie, tot la ora 7:00.

De la acea oră vor  începe să voteze cetățenii români din străinătate, care vor vota și a doua zi.

În țară, scrutinul va avea loc doar într-o singură zi, de la ora 7:00 şi până la ora 21:00, reamintesc, duminică, 6 decembrie."Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza