A fost ridicată interdicţia liderului platformei unioniste "Acţiunea 2012"

Interdicţia impusă de autorităţile moldovene cetăţeanului român George Simion, liderul platformei unioniste 'Acţiunea 2012, a fost ridicată în urma unei decizii a Curţii de Apel din Chişinău.

Adăugat: 18 Septembrie 2015
Ultima actualizare:18 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: George Simion, liderul platformei unioniste "Acţiunea 2012"
trimite pe mail

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. George Simion a anunţat că se va deplasa mâine în capitala Republicii Moldova pentru a participa la un marş de susţinere a unirii cu România.

Curtea de Apel Chişinău a decis astăzi că activistul unionist, liderul orgnaizaţiei 'Acţiunea 2012', cetăţeanul român George Simion, este nevinovat.

Astfel, începând de astăzi acesta nu mai are interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

George Simion a calificat decizia magistraţilor drept o victorie şi a declarat pe o reţea de socializare că va porni spre Chişinău mâine dimineaţă.

Tot mâine el va participa la un marş de susţinere a unirii, unde cu mai mulţi susţinători urmează să picheteze sediul Televiziunii publice.

George Simion a fost reţinut pe 13 mai de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, fiind expulzat din Republica Moldova pe motiv că ar fi organizatorul unor acţiuni ce ar atenta la securitatea statului

El a primit atunci interdicţie pentru o perioadă de 5 ani, decizie criticată de mai mulţi oficiali de la Chişinău, precum şi din România.

Peste 200 de intelectuali au înaintat autorităţilor Republicii Moldova scrisori deschise prin care şi-au exprimat dezaprobarea faţă de măsura interdicţiei şi au solicitat anularea acesteia.

George Simion a mai fost vizat de o interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova în decembrie 2014, dar măsura a fost anulată în doar câteva ore.

 

 


Autor:
Victor Pogor
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza