A 13-a zi de proteste

Continuă proteste anti-guvern şi anti-preşedintele Iohannis.

Adăugat: 12 Februarie 2017
Ultima actualizare:12 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 21.00

Protestul din faţa Palatului Cotroceni, în care peste o mie de oameni au cerut şi în această seară demisia preşedintelui Klaus Iohannis, s-a încheiat, iar circulaţia a fost reluată pe bulevardele Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari.

În Piaţa Victoriei, în schimb, sunt acum zeci de mii de oameni care protestează în continuare faţă de modul în care executivul a emis ordonanţa 13, abrogată între timp.

UPDATE Ora 20.00 Palatul Cotroceni  Manifestanţii care susţin guvernul şi-au reluat, astăzi, protestele în faţa Palatului Cotroceni.

Acolo se află şi colega noastră, Atena Teognoste, care ne spune, în direct, care este atmosfera şi ce nemulţumiri au oamenii. Bună seara, Atena!

Reporter: Este a opta zi de proteste aici în faţa Palatului Cotroceni. În această seară s-au strâns aproape 1.000 de oameni. Ei îşi exprimă susţinerea faţă de guvern, poartă pancarte şi scandează lozici împotriva preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Ei spun că tinerii din Piaţa Victoriei sunt manipulaţi şi-l consideră vinovat pe şeful statului de dezbinarea românilor. Protestatarii poartă şi aici steaguri, au vuvuzele, fluiere, unii dintre tineri am văzut că au tobe şi poartă diverse pancarte cu diverse mesaje cum ar fi: "DNA fără cucuvea", /.../ "Ghinion", "Susţin guvernul, guvernul meu" sau "Votul meu contează".

Circulaţia rutieră pe bulevardele Gheorghe Marinescu şi Euroii Sanitari din faţa Palatului Cotroceni este oprită la această oră.

UPDATE Ora 20.00 Proteste la Palaul Victoria

Reporter RRA: Vuvuzete, fluiere, drapeluri şi multe pancarte, dar şi oameni care scandează - aşa arată tabloul general de aici, din faţă Palatului Victoria.

La această oră, doar rondul mare din centrul pieţei este blocat de protestatari, dar forţele de ordine pentru siguranţa acestora au blocat traficul spre Piaţa Victoriei.

Doar prin faţa Palatului Victoria se mai circulă cu automobilul.

În continuare se scandează şi se cere demisia guvernului, dar şi a actualei clase politice.

În ciuda frigului de afară, aceştia spun că vor să protesteze şi în zilele următoare, dar şi în această seară, cât mai mult timp.

Sunt persoane de toate vârstele, dar şi familii cu copii sau cu animale de companie, dar şi cu multe biciclete.

Dintre gurile de metru în continuare vin grupuri de protestatariBulevardele din apropiere, 'Gheorghe Marinescu' şi 'Eroii Sanitari' au fost închise circulaţiei rutiere, transmite reporterul RRA, Atena Teognoste.

Câteva sute de oameni sunt şi în Piaţa Victoriei din Capitală, în cea de-a treisprezecea zi de proteste care condamnă modul în care cabinetul Grindeanu a încercat să modifice legi importante din domeniul Justiţiei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Florentina Varga
Adăugat:
12 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza