75 de ani de la masacrul comis la Fântâna Albă

La Fântâna Albă, pe locul unde se află gropile comune în care au fost aruncate victimele masacrului, au loc manifestări comemorative.

Adăugat: 1 Aprilie 2016
Ultima actualizare:1 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În localitatea Fântâna Albă, din regiunea Cernăuţi, Ucraina, vor fi comemorate astăzi victimele masacrului comis de sovietici în 1941, când peste două mii de români au fost executaţi pentru că au vrut să se refugieze în România din Bucovina de Nord.

Printre participanţi vor fi şi ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, senatorul Viorel Badea şi deputatul Aurelian Mihai.

La Fântâna Albă, pe locul unde se află gropile comune în care au fost aruncate victimele masacrului, au loc manifestări comemorative.

La activităţi participă şi reprezentanţiai Senatului României, care vor depune la monumentul din Poiana Varniţa o coroană de flori.

Tot aici va avea loc o slujbă de pomenire a victimelor, oficiată de preoţi români din nordul şi sudul Bucovinei, iar senatorul Viorel Badea va transmite un mesaj de compasiune întregii comunităţi româneşti din Ucraina.

Reprezentanţii ţării noastre vor participa şi la masa rotundă româno-ucraineană pe tema masacrului de la Fântâna Albă, întâlnire care va avea loc la Centrul de Studii Româneşti al Facultăţii de Istorie, Politologie şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii Naţionale "Yurii Fedkovici" din Cernăuţi.Autor:
Mihaela Buculei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza