500.000 de euro pentru reducerea riscurilor de securitate cibernetică

Există fonduri europene pentru a asigura securitatea companiilor şi a instituţiilor publice, spune expertul în IT, Mihai Fărcaş.

Adăugat: 22 Ianuarie 2023
Ultima actualizare:Luni, 23 Ianuarie 2023

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică şi Comisia Europeană au semnat un proiect în valoare de peste 500.000 de euro care are în vedere reducerea riscurilor de securitate cibernetică în instituţiile sanitare din România şi creşterea gradului de conştientizare pentru o mai bună gestionare a siguranţei pacienţilor.

Banii din PNRR oferă oportunităţi şi companiilor româneşti, de a se dezvolta şi a se proteja digital.

Din judeţul Cluj, transmite corespondentul RRA Claudiu Păduraru:

Autorităţile române au lansat un program care urmăreşte transformarea digitală a economiei.

Acest fenomen ar îmbunătăţi performanţele economiei româneşti, însă transformarea digitală vine şi cu riscuri de securitate cibernetică.

Vestea bună este că există fonduri europene pentru a asigura securitatea companiilor şi a instituţiilor publice, spune expertul în IT, Mihai Fărcaş.

Mihai Fărcaş: Acum urmează un apel de la 1 februarie până la 31 martie, în care îi putem ajuta pe doritori, cei care se încadrează, e vorba de IMM-uri, care se pot finanţa de la 20.000 până la 100.000 de euro, în funcţie de în ce categorii sunt microîntreprinderile, întreprindere mică sau medie.

Există estimări ale experţilor, care arată că, dacă economia României ar fi digitalizată, acest lucru ar însemna creşteri consistente ale Produsului Intern Brut. Unele calcule arată că această creştere ar putea să atingă 2% pe an în următorii 10 ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Ianuarie 2023
Ultima actualizare:
Luni, 23 Ianuarie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza