42 de produse folosite în dezinfectarea spitalelor, verificate de Ministerul Sănătăţii

Analizele sunt făcute în laboratoarele Institutelor de Sănătate Publică din Bucureşti, Iaşi şi Ilfov.

Adăugat: 14 Iunie 2016
Ultima actualizare:14 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În acelaşi timp, continuă controalele în spitalele din Bucureşti, dar şi verificările la nivel naţional a producătorilor şi distribuitorilor de substanţe biocide.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a precizat astăzi ce anume urmăresc echipele de control. 

"Se verifică toate documentele, avizele, autorizaţiile, etichetele şi fişele de date tehnice. Scopul acestei verificări este de a vedea dacă există inadvertenţe între acestea, cum s-a putut constat şi în cazul altor produse. În judeţele în care nu există producători sau distribuitori, inspectorii vor merge în control la spitale şi vor verifica produsele din spitale în raport cu documentaţia iniţială de punere pe piaţă, adică vor verifica dacă eticheta produselor este conformă cu avizul de punere pe piaţă. În judeţele în care există producători, va fi verificată şi procedura de monitorizare a calităţii produselor din fabrici", a spus acesta.

Laurenţiu Colintineanu a mai precizat că, dacă se descoperă nereguli, produsele neconforme vor fi trimise la verificări în străinătate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Adriana Turea
Adăugat:
14 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza