Ascultă Radio România Actualitaţi Live

32 de parlamentari, declaraţi incompatibili. Vezi LISTA ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în cazul a 32 parlamentari încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

32 de parlamentari, declaraţi incompatibili. Vezi LISTA ANI

Articol de Luminiţa Apostolescu, 12 Martie 2014, 16:36

ANI a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman şi Sorin Ilieşiu, au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii, iar unii dintre aceştia sunt suspectaţi şi de fals în declaraţiile de interese, în aceste cazuri fiind sesizat Parchetul.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), cei 22 deputaţi şi 10 senatori au încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor.

De asemenea, în cazul unora dintre aceştia există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

Printre parlamentarii acuzati de incompatibilitate se numara deputatul Petre Roman si senatorul Sorin Iliesiu.

Cei patru parlamentari în cazul carora ANI a identificat posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii sunt deputaţii Dorel Covaci, Anton Doboş, Ion Ochi şi senatorul Matei Suciu.

Lista nominală a celor 32 parlamentari în cazul cărora Agenţia a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii:

1 CIURARIU Florin Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul CIURARIU FLORIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.
2 COMȘA Cornel George Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat și calitatea de administrator la S.C. DA EASY WAY S.R.L. și S.C. BIZ` ROUND THE CLOCK S.R.L.
3 COVACI Dorel Deputat

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut sau deține, simultan, funcţia de deputat și următoarele calităţi:

• administrator la S.C. AGRIPIM S.R.L. (19 decembrie 2008 – prezent);
• administrator la S.C. CONS PRIFAD S.R.L. (19 decembrie 2008 – 14 iunie 2010).

Agenţia a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declaraţii, deoarece acesta nu a menționat în declaraţiile de interese, depuse în calitatea de deputat (anii 2008 – 2013), funcţiile de administrator la S.C. AGRIPIM S.R.L. și S.C. CONS PRIFAD S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie.

4 DALCA Ștefan Petru Deputat S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 12 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de deputat și calitatea de administrator la S.C. MERCRO S.R.L.
5 DINIȚĂ Ion Deputat S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 23 ianuarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcţia de deputat și calitatea de administrator la S.C. FOREX CLUB S.A.
6 DOBOȘ Anton Deputat

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de deputat și următoarele calităţi:

• administrator la S.C. E.ON MOLDOVA DISTRUBUȚIE S.A. (20 decembrie 2012 – 28 mai 2013);
• cenzor supleant la S.C. ROMTRACK S.A. (20 decembrie 2012 – 22 iulie 2013).

Agenţia a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declaraţii, deoarece acesta nu a menționat în declarațiile de interese, depuse în calitate de deputat, funcţiile de administrator al S.C. E.ON MOLDOVA DISTRIBUȚIE S.A. și cenzor supleant la S.C. ROMTRACK S.A., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţție.

7 DOBRINESCU Traian Deputat

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut sau deține, simultan, funcția de deputat și următoarele calități:

• administrator la S.C. TRADO S.R.L. ( 20 decembrie 2012 – prezent);
• administrator la S.C. OVEXIND S.R.L. (20 decembrie 2012 – 31 ianuarie 2013).

8 ENEA
Constantin-Cosmin
Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul ENEA CONSTANTIN-COSMIN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.
9 MIHAILA Ioan Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. R.D.M. CONSULTING S.R.L. și S.C. IMO VITTORIA S.R.L.
10 MOLDOVAN
Ioan
Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. ELIAN RESTAURANT S.R.L.
11 MOLNAR Zsolt Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată prin MOLNAR G ZSOLT PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.
12 OCHI Ion Deputat

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut sau deține, simultan, funcția de deputat și următoarele calități:

• administrator la S.C. EXPLO CONSTRUCT S.R.L. (20 decembrie 2012 – prezent);
• administrator la S.C. HIDRO-SAL COM S.R.L. (20 decembrie 2012 – 12 iunie 2013).

Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarațiile de interese, depuse în calitatea de deputat, funcția de administrator al S.C. EXPLO CONSTRUCT S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

13 OROS
Nechita-Adrian
Deputat S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 08 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitățile de asociat și administrator la S.C. VET AGA PET S.R.L.
14 RĂDULESCU Marian Cătălin Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator - președinte al S.C. LION WORKER DEZVOLTARE ȘI CONSTRUCȚII S.R.L.
15 ROMAN Ioan Sorin Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 decembrie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de comerciant persoană fizică - titular al ÎNTREPRINDERII INDIVIDUALE ROMAN IOAN SORIN.
16 ROMAN Petre Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată - ROMAN V. PETRE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.
17 ȘCHEAU Ion Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. SUCCESS MINDSET S.R.L.
18 SMĂRĂNDACHE Miron Alexandru Deputat Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. PETROFLAX DISTRIBUTION S.R.L.
19 TAMAIAN Ioan Deputat S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 10 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator al S.C. GLASS STAR S.R.L. și al S.C. ION ART GLASS-PRODUCȚIE S.R.L.
20 TEODORESCU Ioan Viorel Deputat

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 01 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al S.C. TRACUM S.A. Giurgiu și S.C. ADMINISTRAȚIA ZONEI LIBERE GIURGIU S.A.

De asemenea, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 31 martie 2011 – 22 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan, calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Mun. Giurgiu și funcția de membru în Consiliul de Administrație al S.C. TRACUM S.A. Giurgiu și S.C. ADMINISTRAȚIA ZONEI LIBERE GIURGIU S.A., societăți comerciale de interes local, înființate de către Consiliul Local al Mun. Giurgiu, Jud. Giurgiu.

21 THUMA HUBERT Petru Ștefan Deputat S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 24 mai 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator al S.C. AND ENERGY S.R.L.
22 ZAMFIR Daniel Cătălin Deputat

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut sau deține, simultan, funcția de deputat și următoarele calități:

• administrator al S.C. RELITE IMPEX S.R.L. (20 decembrie 2012 – 02 septembrie 2013);
• comerciant persoană fizică în cadrul ZAMFIR V. DANIEL - CĂTĂLIN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (20 decembrie 2012 – prezent).

23 BUJOR Dumitru Marcel Senator Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la S.C. CRISMAROB S.R.L.
24 EHEGARTNER Petru Senator

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și următoarele calități:

• administrator la S.C. HURO SUPERMOLD S.R.L. (19 decembrie 2012 – 08 mai 2013);
• administrator la S.C. SUPERPLAST INTERNATIONAL S.R.L. (24 mai – 23 octombrie 2013);
• administrator la S.C. SUPERPLAST S.R.L. (24 mai – 16 septembrie 2013).

25 GRAPĂ Sebastian Senator

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și următoarele calități:

• administrator la S.C. EBOLA S.A. (19 decembrie 2012 – 16 iulie 2013);
• administrator la S.C. WEINGART S.R.L. (19 decembrie 2012 – 03 octombrie 2013).

26 ILIEȘIU Sorin Senator S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 11 februarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la S.C. VIDEO DIALOG S.R.L.
27 KLARIK
Laszlo Attila
Senator Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de senator și calitatea de reprezentant al Consiliului Județean Covasna în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. GOSPODĂRIE COMUNALĂ S.A. Sfântu Gheorghe.
28 NIŢĂ Mihai Senator Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 decembrie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator al S.C. BRANIT S.R.L.
29 PAȘCA
Liviu Titus
Senator S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 11 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la S.C. D.R. PAȘCA COMPANY S.R.L.
30 SUCIU Matei Senator

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 09 ianuarie 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. și al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L.

Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarația de interese, depusă în calitatea de senator, funcția de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. și al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

31 TOMOIAGĂ Ștefan-Liviu Senator S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 12 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator al S.C. GREENERGO ENTERPRISES S.A.
32 ZISU Ionuț Elie Senator S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 11 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.

Unii dintre parlamentarii acuzaţi de ANI au anunţat deja că vor contesta în instanţă deciziile de incompatibilitate.

Preşedintele Iohannis a aprobat  urmărirea penală împotriva lui Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Știri 17 Aprilie 2024, 12:09

Preşedintele Iohannis a aprobat urmărirea penală împotriva lui Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat solicitările procurorilor de declanşare a urmăririi penale împotriva fostului premier...

Preşedintele Iohannis a aprobat urmărirea penală împotriva lui Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Marcel Ciolacu: Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar
Știri 17 Aprilie 2024, 12:01

Marcel Ciolacu: Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar

Premierul Marcel Ciolacu, alături de şase miniştri ai cabinetului său, continuă vizita în Qatar, partener comercial important...

Marcel Ciolacu: Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar
O treime dintre candidaţii propuşi  la alegerile europarlamentare sunt femei
Știri 16 Aprilie 2024, 08:34

O treime dintre candidaţii propuşi la alegerile europarlamentare sunt femei

10 din 15 formaţiuni politice au inclus o femeie în primele trei locuri, arată un studiu realizat de organizaţia Expert Forum.

O treime dintre candidaţii propuşi la alegerile europarlamentare sunt femei
Noul Cod Silvic și limitarea publicității la jocurile de noroc și țigările electronice, în dezbaterea parlamentarilor
Știri 15 Aprilie 2024, 09:25

Noul Cod Silvic și limitarea publicității la jocurile de noroc și țigările electronice, în dezbaterea parlamentarilor

Proiectele de lege care limitează publicitatea la jocurile de noroc şi la ţigările electronice aşteaptă, săptămâna aceasta,...

Noul Cod Silvic și limitarea publicității la jocurile de noroc și țigările electronice, în dezbaterea parlamentarilor
Sondajele online au devenit "un instrument de influenţare a opiniei publice"
Știri 14 Aprilie 2024, 10:10

Sondajele online au devenit "un instrument de influenţare a opiniei publice"

SNSPA anunţă că va demara un amplu proces de cercetare legat de teme relevante aflate în dezbatere publică.

Sondajele online au devenit "un instrument de influenţare a opiniei publice"
15 partide şi şapte independenţi intră în competiția pentru alegerile europarlamentare
Știri 14 Aprilie 2024, 09:53

15 partide şi şapte independenţi intră în competiția pentru alegerile europarlamentare

În competiţia electorală din 9 iunie intră toate partidele cunoscute pe scena politică românească.

15 partide şi şapte independenţi intră în competiția pentru alegerile europarlamentare
Autorităţile locale vor putea finaliza proiectele cu bani europeni apelând şi la împrumuturi din Trezorerie
Știri 12 Aprilie 2024, 10:24

Autorităţile locale vor putea finaliza proiectele cu bani europeni apelând şi la împrumuturi din Trezorerie

Guvernul a aprobat mai multe ordonanțe care vin în sprijinul autorităților locale.

Autorităţile locale vor putea finaliza proiectele cu bani europeni apelând şi la împrumuturi din Trezorerie
Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul pentru Ucraina în toate domeniile relevante
Știri 12 Aprilie 2024, 10:14

Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul pentru Ucraina în toate domeniile relevante

România va continua să sprijine Ucraina pe toate palierele, atât timp cât va fi nevoie, a declarat preşedintele Klaus...

Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul pentru Ucraina în toate domeniile relevante