30 de mii de pensionari, beneficiari ai amnistiei fiscale

Aproximativ 30 de mii de pensionari beneficiază de astăzi de anularea obligaţiei de a da înapoi banii în plus proveniţi din calcularea greşită a pensiilor.

Adăugat: 1 Octombrie 2014
Ultima actualizare:1 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Luni, Parlamentul a aprobat scutirea de la plata unor sume datorate statului şi în cazul unor medici de familie.

Recent, şi o parte din mamele cu copii mici au fost vizate de amnistia fiscală.

Obligaţiile de plată se anulează însă doar cu condiţia ca sumele necuvenite să nu fi fost obţinute prin depunere de declaraţii sau documente false.

65 de milioane de lei ar fi trebuit să dea pensionarii înapoi, din cauza erorilor de calcul descoperite prea târziu, dar bugetul nu va avea de suferit, au dat asigurări autorităţile.

Alte 15 milioane de lei ar fi trebuit să returneze cele peste 12 mii de mame care au obţinut venituri suplimentare în perioada în care au încasat indemnizaţia de creştere a copilului.

Şi ele au fost scutite de la plată, iar în cazul lor a fost modificată chiar legea care le interzicea acest lucru, stabilindu-se o sumă maximă pe care au dreptul să o încaseze.

Luni, Parlamentul a mai decis să anuleze şi datoriile pe care Curtea de Conturi le-a constatat în cazul a peste 1.100 de medici de familie care şi-au desfăşurat activitatea la centrele de permanenţă, în perioada ianuarie 2009 - mai 2011.

Cadrelor medicale li se impusese achitarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare a cabinetelor, după ce s-au constatat neconcordanţe în calcularea acestora.

Camera Deputaţilor, care este decizională, a stabilit însă ştergerea datoriilor şi restituirea sumelor deja recuperate.

Legile privind amnistierea fiscală pentru pensionari, mame şi bugetarii care au primit bani nelegal din vina statului, au fost promulgate, pe 23 septembrie, de preşedintele Traian Băsescu.Autor:
Mihaela Enache
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
1 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza