237.000 de pensionari vor beneficia de recalcularea pensiilor

Valoarea medie de creştere a pensiilor este de 400 de lei, ca urmarea a aplicării coeficientului de corecţie.

Adăugat: 24 Octombrie 2014
Ultima actualizare:24 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul va pune în aplicare de la 1 ianuarie 2015 decizia Curţii Constituţionale privind recalcularea pensiilor, inclusiv pentru pensionarii ale căror drepturi au fost stabilite în perioada 1 ianuarie 2013 - 1 noiembrie 2013, a declarat ieri la Botoşani ministrul muncii, Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, numărul pensionarilor care vor beneficia de recalcularea pensiilor este de 237 de mii, iar valoarea medie de creştere a pensiilor este de 400 de lei, ca urmare a aplicării coeficientului de corecţie.

Ministrul a anunţat, de asemenea, că în 2015 toate pensiile vor fi majorate cu 5%.

Pe de altă parte, autorităţile intenţionează să stimuleze reintegrarea pe piaţa muncii prin acordarea unui venit minim de inserţie alcătuit din venitul minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei şi ajutoarele de încălzire.

"Prin introducerea venitului minim de inserţie vrem ca acest venit minim garantat să constituie un factor de determinare a persoanelor de a reintra pe piaţa muncii, dat fiind faptul că nu va mai fi scăzut din salariul pe care el îl va obţine, fie în calitate de zilier, fie în baza unui contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau determinată. Dăm posibilitatea şi motivaţia de a se reintra pe piaţa muncii", a spus Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a declarat că beneficiul social ar urma să fie aplicat cel mai târziu de la 1 ianuarie 2016 şi estimează că introducerea lui va creşte veniturile unei familii cu aproape 30%.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza