20.000 de cetățeni moldoveni, așteptați să voteze în România

20.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova sunt aşteptaţi să voteze, pentru alegerea noului Parlament, pe teritoriul României.

Adăugat: 11 Iulie 2021
Ultima actualizare:11 Iulie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un rol important în scrutinul din Republica Moldova îl au votanţii din diaspora, dar şi cei din regiunea separatistă transnistreană, unde, printr-o decizie a Curţii Supreme de Justiţie, vor funcţiona 41 de secţii de vot, de aproape patru ori mai multe decât se stabilise iniţial.

150 de secţii au fost create pentru comunităţile moldoveneşti din străinătate, cele mai multe în Italia, Rusia, România şi Franţa.

Pe teritoriul României sunt 12 centre de vot, iar însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova, Emil Jacotă, spune că se aşteaptă la o participare însemnată.

Emil Jacotă: Aşteptăm cu drag cetăţenii să vină să-şi exercite votul. Aş vreau să atenţionez cetăţenii care s-au deprins să vină să voteze la ambasadă, că anul acesta secţia de votare va fi pe strada Eugeniu Carada, vizavi de Banca Naţională, la Biroul Electoral Central. Aşteptăm în jur de 20.000 de persoane să voteze pe teritoriul României. Este un interes mare pentru aceste alegeri. Pentru noi este important ca partidele pro euroopene să câştige aceste alegeri pentru că drumul Republicii Moldova este drumul UE.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iulie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza